Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Energy Investment Forum 2016.

Zanima vas koji su potencijali ulaganja u energetskom sektoru?

energetika
Foto: Fotolia
18.02.2016.
u 10:22

Poslovni dnevnik za profesionalce i stručnjake iz sektora energetike i povezanih industrija, 1. ožujka 2016. u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski organizira već tradicionalnu konferenciju- Energy Investment Forum 2016. na temu 'Potencijali ulaganja u energetskom sektoru '.

Tijekom proteklih nekoliko godina uža regija ponovno doživljava ekspanziju investicijskih projekata u sektoru energetike i samim time na sebe skreće pažnju globalne investicijske javnosti. Te mogućnosti predstavljaju začetak novog ciklusa gospodarskog rasta u Hrvatskoj, a za njihovu realizaciju potrebno je ispuniti niz unaprijed utvrđenih uvjeta. Ovise li ulaganja u hrvatsku energetsku infrastrukturu samo o javnim kompanijama i kako privući pažnju ulagača samo su neka od pitanja na koje će polaznici dobiti odgovore.

Kroz tri interesantne panel diskusije polaznici će saznati korisne informacije o najnovijim pravilima u sektoru obnovljivaca, biogoriva i goriva iz otpada, zadobit će uvid u najefikasnije načine reguliranja područja proizvodnje te skupa s predavačima i sudionicima panel diskusije pokušati utvrditi mogućnosti ulaganja u istraživačka polja na Jadranu i zajedničkim snagama pronaći optimalna rješenja začaranog kruga konvencionalnih fosilnih energetskih pogona. Želite li saznati više o tome kako usmjeriti pažnju globalne investitorske javnosti na projekte u energetici, osigurajte svoje mjesto na manifestaciji putem online prijave.

U razloge za strateško okretanje države prema energetskom sektoru i o investicijskom potencijalu otvorenom regulativom o obnovljivim izvorima energije uputit će prisutne predsjednik Uprave HEP-a Perica Jukić, Karl Kraus, predsjednik Uprave RWE Hrvatske i Miroslav Mesić, predsjednik Uprave Hrvatskog operatora prijenosnog sustava (HOPS)

Sigurnost opskrbe jedno je od ključnih pitanja energetske politike Europske unije, čiji je interes diverzifikacija energetskih izvora. Na panel diskusiji koja će se fokusirati na ulaganjima u infrastrukturu, Dragan Kovačević, predsjednik Uprave Jadranskog naftovoda (JANAF) te Marin Zovko, predsjednik Uprave Plinacroa odgovorit će na pitanja o ovisnosti hrvatske energetske infrastrukture o javnim kompanijama i realnosti realizacije adriatic spota.

Budući da efikasno upravljanje potrošnjom energije čini potencijalno novo tržište za našu državu, uslijed investiranje bi moglo dovesti do gospodarskog rasta i otvaranja novih radnih mjesta. Na panel diskusiji pod nazivom 'Energetska učinkovitost i investicijski potencijali u niskougljičnoj strategiji' Sven Müller, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prisutne će upoznati o zadržavanju razine profitabilnosti konvencionalnih energetskih postrojenja i potencijalima domaćeg gospodarstva kod razvoja nove tehnologije.

Energy Investment Forum je konferencijsko-sajamska manifestacija usmjerena na problematiku razvoja energetskih investicijskih projekata u Hrvatskoj i regiji, a služi ujedno i kao mjesto okupljanja profesionalaca iz sektora energetike, pripadnika znanstvene zajednice i projektnih stručnjaka. Na prošlogodišnjoj manifestaciji sudjelovalo je više od 500 profesionalaca zainteresiranih za područje energetike. Ne propustite priliku da već danas rezervirate svoj dolazak putem online prijave.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije