Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
snižene kamate

Zagrebačka banka snizila kamate na stambene i nenamjenske kredite

Zagrebačka banka
Željko Lukunić/PIXSELL
10.07.2018.
u 13:45

Za novougovorene stambene kredite s fiksnom kamatnom stopom ona će se smanjiti za 20 do 50 postotnih poena, ovisno o valutnoj klauzuli i roku otplate

Zagrebačka banka izvijestila je u utorak da je snizila fiksne i promjenjive kamatne stope za novougovorene kredite.

Nakon što je smanjila kamatne stope na postojeće kredite s promjenjivom kamatnom stopom, čije cijene prate kretanja Nacionalne referentne stope, Zagrebačka banka od početka srpnja snizila je i kamatne stope za novougovorene kredite, navodi se u priopćenju.

Za novougovorene stambene kredite s fiksnom kamatnom stopom ona će se smanjiti za 20 do 50 postotnih poena, ovisno o valutnoj klauzuli i roku otplate, dodaje se.

Kombinacijom fiksne i promjenjive kamatne stope za kredit uz valutnu klauzulu u eurima fiksna kamatna stopa za prvih 5 godina iznosit će 3,20 posto, dok promjenjiva kamatna stopa za preostalih 25 godina iznosi 3,51 posto.

Kredit u kunama s fiksnom kamatnom stopom za prvih 5 godina je 3,80 posto, dok je promjenjiva kamatna stopa 4,06 posto.

Zaba je snizila kamatne stope i za gotovinske, nenamjenske kredite u kunama. Postojećoj kamatnoj stopi od 5,80 posto za gotovinske kredite u eurima, dodali su novu fiksnu kamatnu stopu za kredite u kunama koja iznosi 6,10 posto.

>>Pištoljem i porukom na papiru pljačkao banke

Zagrebačka banka
1/9

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije