Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Zajedno za društvo – prijavite svoje društveno korisne projekte

Zaba
Foto: Promo
1/2
PR
Autor
PR članak
23.06.2017.
u 06:00

Natječaj je otvoren do 31. srpnja, a fond nagrada iznosi 330.000 kuna

„Jedne sam večeri slučajno vidjela oglas u kojemu je pisalo da Zaba ima natječaj za poticanje kreativne industrije. Znate onaj osjećaj kada intuicija kaže da je to - to? Došlo je vrijeme izlaska iz rutine u kojoj se vrtiš, samo raširi krila i spremna si za let. Da Zaba nije ušla u moj život, vjerojatno bih i danas negdje zatvorena u svojoj radnoj sobi crtala materijale za web-aplikaciju. Crtala pa brisala… i nitko ne bi znao moju priču“, upravo tako je opisala svoj prvi susret s natječajem Moj Zaba Start Zagrebačke banke Irena Orlović, autorica nagrađivane web-aplikacije za ranu stimulaciju intelektualnog razvoja pod nazivom “Pametnica”.

Ohrabrena da realizira svoju ideju, Irena se prijavila na natječaj i dobila glavnu nagradu žirija u iznosu od 100 tisuća kuna koje je uložila u razvoj aplikacije na kojoj se nalazi preko 1000 kreativnih materijala u elektroničkom obliku koje je samostalno, kao grafička dizajnerica, oblikovala i izradila.

No taj je novac, kaže, najmanje što je dobila. Najviše od svega značilo joj je to što je dobila vjetar u leđa te edukacije i poznanstvo ljudi koje je upoznala.

Njezina priča bila je inspiracija mnogima te poticaj da nastavi stvarati nova rješenja pa se trenutno tiska treće taktilno izdanje Pametnice.

Upravo s ciljem širenja kulture civilnog angažmana za rješavanje problema u društvenoj zajednici, ove je godine Zagrebačka banka u sklopu Moj Zaba Start programa, otvorila natječaj Društvo. Ovaj je natječaj namijenjen udrugama i zadrugama čiji projekti unapređuju svakodnevni život u zajednici kroz podršku različitim segmentima društva.

Svi zainteresirani u prijavi za natječaj osim kvalitete projekta, predstavljanja tima te specifikacije troškova, trebaju naglasiti i društvenu korist svog projekta. Natječaj je otvoren do 31. srpnja, a fond nagrada iznosi 330.000 kuna.

„Nemojte dopustiti da vaše ideje odu s prvim vjetrom ili ostanu zaključane u ladici jer mislite da ih nije moguće realizirati. Sve je moguće ako dovoljno vjerujete. Znam da među vama ima onih koji imaju ideju kako biti promjena koju žele vidjeti u društvu; kako unaprijediti svakodnevni život mladima, invalidima, osobama s posebnim potrebama, starijim osobama i potrebitima u zajednici. Zaba vam može pomoći da put realizacije vaše ideje bude lakši“, poručila je Irena Orlović.

Do sada je kroz Moj Zaba Start Zagrebačka banka podržala 29 najboljih održivih projekata iz različitih područja. Osim Pametnice, među dobitnicima su inovativni start up-ovi, društveno odgovorne inicijative, projekti iz područja zelenog poduzetništva i kreativne industrije te izrade aplikacija i informatičkih rješenja.

Moj Zaba Start možete pratiti na www.mojzabastart.hr ili na društvenim mrežama pod #MojZabaStart

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?