Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neformalni razgovori

Ruske kompanije zainteresirane su za cijelo tržište, mogle bi razgovarati i o Ini

Arkadij Dvorkovič
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/2
28.01.2014.
u 20:34

Ruske tvrtke su konkurente i zainteresirane za cjelokupno tržište, kazao je potpredsjednik vlade ruske federacije

Arkadij Dvorkovič, potpredsjednik vlade Ruske Federacije, kazao je, nakon što je u hotelu Esplanade postao ambasador Sportskih igara mladih, da se ne može isključiti da će ruske kompanije razgovarati o kupnji MOL-ova paketa u Ini.

– Ruske su tvrtke konkurentne i zainteresirane za cjelokupno tržište – kazao je Dvorkovič te se osvrnuo i na Olimpijske igre u Sočiju. Kazao je da su sve pripremili, da je sigurnost igrača i gostiju zajamčena te da moraju Rusiju predstaviti kao sigurnu zemlju. Dvorkovič je pristao biti ambasador Sportskih igara mladih, priznao je, na nagovor prijatelja, poznatog dirigenta Valerija Gergijeva. Sastao se i s ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom, no prema riječima ministra, o Ini nisu razgovarali. Na dnevnom redu imali su međunarodnu gospodarsku konferenciju u Sankt Peterburgu, koncesije i natječaje za ugljikovodike, ali i sporno zemljište na otoku Mljetu. Riječ je o turističkom kompleksu, projektu vrijednom oko 109 milijuna eura, koji je planirao ruski milijarder Vladimir Jevtušenko, no sve je zapelo jer je država tužila općinu Mljet tvrdeći da je Jevtušenku prodala državno zemljište. Bivša premijerka Jadranka Kosor prije četiri godine tadašnjem ruskom premijeru Vladimiru Putinu obećala je riješiti problem, no ništa se nije dogodilo.

– Jevtušenka je iscrpila administracija i dogovorili smo se da ćemo vidjeti je li još zainteresiran za taj projekt. To ćemo učiniti preko moga ministarstva i ruskog veleposlanika. Bude li zainteresiran, pokušat ćemo mu pomoći kroz Zakon o strateškim investicijama – kazao je Vrdoljak.

>>Ina Petrokemiji srušila cijenu skupim plinom

Komentara 2

DO
dosaosam
09:34 29.01.2014.

Bolje reći da su zainteresirani za cijelu Hrvatsku.Sve ćemo prodati da naši tajkuni i političari imaju od čega živjeti a mi ćemo biti svoj na "svome"

PM
perica_mali
09:43 29.01.2014.

jesmo li mi u eu ili u sssr-u ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije