Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zajedno do EU novca

Veleposlanik potvrdio da bi Slovenija mogla ući u projekt terminala na Krku

LNG terminal
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
23.09.2014.
u 22:46

"Ako već 40 godina uspješno surađujemo u razvoju i radu Nuklearne elektrane Krško, ne vidim razloga zašto ne bi mogli uspješno surađivati i na drugim energetskim područjima", kazao je Volk.

Slovenija bi zajedno sa Hrvatskom mogla sudjelovati u projektu LNG terminala na otoku Krku, piše slovenski RTV SLO.  

Navode da je slovenski veleposlanik u Hrvatskoj Vojko Volk o mogućnostima gospodarske suradnje u ponedjeljak razgovarao sa hrvatskim ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom. Najviše vremena potrošili su u razgovoru o energetici, a posebno o terminalu za ukapljeni plin, koji je hrvatska Vlada stavila na popis strateških energetskih projekata.

Zajedno po novac iz EU

RTV SLO dodaje da se zbog napetih odnosa s Rusijom, koja je najveći opskrbljivač plinom europskih država, za terminal još više u posljednje vrijeme zanimaju u EU i SAD-u. "Ako već 40 godina uspješno surađujemo u razvoju i radu Nuklearne elektrane Krško, ne vidim razloga zašto ne bi mogli uspješno surađivati i na drugim energetskim područjima, kao što je plin", kazao je Volk i dodao da bi se na projekt plinskog terminala na Krku nadovezao i plinovod dugačak oko 80 kilometara od hrvatsko-slovenskog graničnog prijelaza Jelšane do Kalca.

Volk i Vrdoljak su ocijenili da postoji dobra šansa da Hrvatska i Slovenija za zajednički projekt dobiju novac od Europske unije, a Europska komisija je već izrazila spremnost za financiranje projekta, piše RTV SLO. 

>>Hrvatskoj krčki LNG ne treba, taj je plin važan Mađarskoj i Austriji

>>Nema konačne odluke, ali LNG na Krku ključni je projekt Unije

Komentara 12

L0
luena 01
23:42 23.09.2014.

Slovenija bi mogla uci,mogla...Bolje ne ,zasto bi mi sa njima ista zajednicki radili kad su nas kocili za prijem u EU ... Plin im prodavati to moze ali isto onako i po cijeni kao i oni nama elektr.energiju... skupo.!

GO
Gomila
23:13 23.09.2014.

Stizu lopovi hrvatskog naroda opet

US
U sridu
00:22 24.09.2014.

Dragi nasi zlobni susjedi,moze ali kad platite svu stetu koju ste nam ucinili vasim primitivnim ponasanjem kad se radilo o ulasku u EU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije