Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reality-reklama

Utrostručen broj gostiju iz Južne Koreje

Noonas over Flowers
Foto: VL
15.10.2014.
u 13:34

Turistička priča koja je u Hrvatsku dovela goste iz Južne Koreje počela je 2012. godine kada je u Hrvatskoj sniman izrazito popularan reality-show “The Romantic in Croatia”, a nakon toga uslijedilo je snimanje serije “Noonas over Flowers”

Dvije reality-emisije koje su se prikazivale u Južnoj Koreji ove i prošle godine najzaslužnije su za statistike koje su ove sezone iznenadile i same turističke djelatnike. Prema podacima Hrvatske turističke zajednice, u Hrvatskoj se tako ove godine odmaralo 176 tisuća Korejaca iza kojih je 223 tisuće noćenja, dok je lani bilo 68,5 tisuća noćenja.

Turistička priča koja je u Hrvatsku dovela goste iz Južne Koreje počela je 2012. godine kada je u Hrvatskoj sniman izrazito popularan reality-show “The Romantic in Croatia”, a nakon toga uslijedilo je snimanje serije “Noonas over Flowers” u kojoj nekoliko poznatih korejskih glumica putuje Hrvatskom u stilu tzv. backpackera. Serija je emitirana od kraja studenog 2013. do siječnja 2014. i bila je najpopularniji turistički dokumentarac u Koreji.

Dijelom na tragu turističke razmjene s Korejom, u posljednje vrijeme sve je više vijesti o novim izvoznim ugovorima koje su sklopile hrvatske kompanije, što je dakako i rezultat dugoročnih pregovora te aktivnosti veleposlanstva Republike Koreje u RH na gospodarskom povezivanju. Također, Hrvatska je postala partner i kroz Ugovor o slobodnoj trgovini EU s Korejom, što je pobudilo i interes ulagača za ulaganje u Hrvatsku.

>> Žuja osvaja tržište Južne Koreje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije