Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potvrđeno preuzimanje

Ukrajinski MHP preuzima Perutnine Ptuj

Perutnina Ptuj
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
15.02.2019.
u 18:17

Akvizicija je već dobila odobrenje regulatora u Austriji, Makedoniji, Srbiji i Rumunjskoj.

Slovenska Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja odobrila je akvizaciju Perutnine Ptuj od strane međunarodne poljoprivredno-industrijske grupacije MHP.

Gotovo 91-postotni udjel Perutnina Ptuj trebao bi pripasti toj ukrajinskoj tvrtki nakon što su krajem prošle godine te dvije tvrtke potpisale ugovor o preuzimanju. Ugovor ne bi značio ništa da Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AVK) nije odobrila potpisano.

Investitori su najavili da će u idućih pet godina uložiti oko 200 milijuna eura u proizvodnu bazu. Tako se novi vlasnici nadaju razvoju trenutnih proizvoda, kao i rast prodaje u Sloveniji i regiji.

Realizacija ovog posla bit će dovršena na sastanku dioničara Perutnine Ptuj u narednim danima. 

Okrugli stol VL-a: Što nam donose izbori za EU parlament

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije