Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nafta i dalje u padu

Najniže cijene goriva od 2010.: Eurodizel od utorka ispod 8 kuna, a Eurosuper 95 ispod 9 kn

gorivo
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
13.12.2015.
u 11:36

Tako će nakon dosta vremena cijena litre eurosupera 95 pasti ispod 9 kuna, dok će litra eurodizela koštati manje od 8 kuna.

U utorak će znatno pasti cijene naftnih derivata, javlja HRT koji neslužbeno doznaje da bi litra najprodavanijeg eurosupera 95 trebala biti jeftinija za 20-ak lipa, a eurodizela čak za 32 lipe. 

Tako će nakon dugo vremena cijena litre eurosupera 95 pasti ispod 9 kuna, dok će litra eurodizela koštati manje od 8 kuna. Zadnji put je cijena eurodizela bila ispod 8 kuna je bilo u 11. mjesecu 2010. godine. 

Na svjetskim su burzama prošloga tjedna cijene dionica oštro pale, što je posljedica nesklonosti ulagača riziku zbog pada cijena nafte na najniže razine u gotovo sedam godina i mogućeg povećanja kamata u SAD-u.

>> Pale cijene goriva: Litra eurosupera 95 jeftinija za 19 lipa, a eurodizela za 12 lipa

Komentara 6

GU
guderian
11:58 13.12.2015.

Bravo za novinare! Ne cudi sto ih vecina ljudi percipira kao najnesposobnije i najkorumpiranije ljude... umjesto da malo istraze i napisu cinjenice. A cinjenice su..................................................................................................................................................................................... pocetkom proslog tjedna nafta je kostala 42 dolara, a dolar je bio 7,23... danas je nafta 37 dolara, a dolar 6.93 kn.. i onda oni nama pojeftine 20 lipa umjesto vise od kune! Uzas jedan

AR
aristip
12:24 13.12.2015.

A zašto ne pojeftini i plin kada se zna da je cijena plina na svjetskom tržištu vezana uz cijenu nafte ? Gdje taj novac završi, lopovi ?

MI
mirr
20:46 13.12.2015.

toliko ima nametnika u cijeni duhanskih i naftnih derivata da je nafta odnosno duhan besplatan cijene ostaju iste

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije