Naslovnica Biznis Gospodarstvo

Turistički radnici kao avatari, na virtualnom sajmu i Ilok

Virtualni sajam turizma u Kini, prema prvim reakcijama, vjerojatno će se održati i dogodine u ovo vrijeme
01. prosinca 2018. u 06:00 0 komentara 89 prikaza
Ilok
Foto: Mihael Spanic/PIXSELL

Na prvom virtualnom turističkom sajmu u Kini “EU-Kina za kulturni turizam”, ovog su tjedna sudjelovali su i predstavnici Iloka. U sklopu inovativnog projekta Europske komisije turistički su radnici, kao avatari, iz svojih europskih ureda predstavili tridesetak certificiranih kulturnih ruta po Europi, a među njima i Rutu rimskih careva i Dunavske vinske rute s Ilokom.

Martina Bienenfeld Martina Bienenfeld: Vikendom će biti gužvi, ali u Zagrebu je ipak više turista ljeti nego za vrijeme Adventa

U sofisticirani svijet u 3D platformi kročio je Ivica Miličević, direktor Turističke zajednice Iloka, gdje godišnje ugoste zamalo 40.000 gostiju i izletnika, koji ostvare oko 10.000 noćenja.

– Sporadično bude i kineskih gostiju, mahom s riječnih cruisera, ali kinesko tržište ima veliki potencijal, a mi, iako smo mala turistička destinacija, razmišljamo dugoročno. Pogotovo kad se, kao u ovom slučaju, pruži prilika za promociju bez ikakvog troška. Sam sajam je bio fascinantno iskustvo – prepričava dojmove Ivica Miličević.

Tijekom sajma uspostavio je dvadesetak poslovnih kontakata od kojih će se, vjeruje, dio i konkretizirati u nadolazećem razdoblju. Virtualni sajam turizma u Kini, prema prvim reakcijama, vjerojatno će se održati i dogodine u ovo vrijeme.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Gorenje WaveActive
ONI RADE DOK SE VI ODMARATE
Kako život učiniti jednostavnijim?

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.