Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Revizorska kuća PwC

Trebali raditi poslove revizije i za Todorića - ugovor je bio potpisan no ne i konzumiran

Ivica Todorić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/4
02.10.2017.
u 15:19

Revizorsku kuću PwC angažirao je za poslove revizije i sam Todorić nekoliko dana prije aktiviranja lex Agrokora

Todorićevi suradnici opet spremaju nove objave na blogu, kojima se želi potvrditi da je Todoriću bio cilj spasiti kompaniju, a da ga je Vlada u tome omela. Naime, revizorsku kuću PwC angažirao je za poslove revizije i sam Todorić nekoliko dana prije aktiviranja lex Agrokora, točnije 4. travnja, zakon je usvojen dva dana poslije, a izvanredna uprava sjela u sjedište koncerna 10. travnja.

Iste usluge ti revizori rade sada za izvanrednu uprave i koji će sa svojim izvješćem poslovanja Agrokora za prošlu godinu izaći prema najavama krajem tjedna. Da su imali potpisan ugovor s Todorićem PwC je rekao izvanrednoj upravi nakon što s njima potpisali ugovor, no s obzirom na to da je ugovor s Todorićem potpisan, a nikada konzumiran, nije se smatralo da postoji prepreka da isti posao obave za izvanrednu upravu

Niti je problem, no Todorić će ga sigurno iskoristiti kao element kojim će prozvati Vladu i vjerojatno im opet prigovoriti da ne govore istinu i ponoviti da je i njegov cilj bio spasiti koncern. Nitko tu njegovu namjeru ne opovrgava, no činjenica je da je zakasnio, pa je tako  stand still aranžman nakon odugovlačenja potpisao krajem ožujka, kada je već bilo puno blokada, te nakon čega se ni banke nisu mogle dogovoriti, a svježi novac je bio neophodan, pa je i aktiviran lex Agrokor.

Stoga niti PwC nije stigao obaviti nikakav posao za Todorića, niti kroz potpisan ugovor o revizorskim poslovima 4. travnja, niti one o računovodstvenim poslovima potpisan 17. ožujka. Todorić pak, iako je potpisao ugovor s PwC, nije raskinuo ugovor s dotadašnjim revizorima Baker Tilly, nego je to učinila izvanredna uprava.

Da je Todorić potpisao ugovor s PwC-om potvrdili su nam u Agrokoru, no isto tako i da ti ugovori nisu konzumirani. 

- Bivša uprava je u jeku krize poslovanja Agrokora bila potpisala s PwCom ugovor o poslovima revizija, prvo 31.3.2017. a zatim 4.4.2017. za zakonsku reviziju. Također, 17.3.2017. je PwC s bivšom upravom bio potpisao ugovor o računovodstvenom savjetovanju. Izvanredna uprava ima pisanu potvrdu PwCa da niti jedan od ovih ugovora nije konzumiran, odnosno da PwC za vrijeme bivše uprave po ugovoru od 17.3. nije savjetovao Agrokor niti su po ugovorima od 31.3. i 4.4. započeli obavljati poslove revizije, jer je ubrzo nakon potpisa ugovora započeo postupak izvanredne uprave. Vise informacija o ovome može vam pružiti sam PwC. Izvanredna uprava je sa PwCom potpisala ugovor 2.5. kojim je PwC angažiran na poslovima zakonske revizije koje sada privodi kraju - rekli su nam u Agrokoru.

Komentara 15

BA
barbaizamerike
15:28 02.10.2017.

Lustracija bi otkrila mnogo toga

NO
NoHo
17:07 02.10.2017.

Pozivanje PwC kada je već znao da neće biti vremena da se ugovor 'konzumira' je jeftin reklamni štos. Zašto bi ih inače uzimao? Da mu kažu da nije plaćao dobavljače, da se zadužio po idiotskim visokim kamatama, i da je u bankrotu?

AB
Abendblatt
19:02 02.10.2017.

Todoric je htio spasiti koncern, hahaha, uzimanjem novih kredita i povecanjem dugova??? Todoricu koga ili sto si "spasavao" kad si napravio 40,2milijarde kuna duga, sto nisi spasavao dobavljace i isplacivao im njihov novac???? U zatvoru ti je mjesto prevarantu jedan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije