Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tonemo sve dublje

Hrvatski vanjski dug rekordnih 108 posto BDP-a!

Boris Lalovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
29.07.2014.
u 12:34

U relativnim pokazateljima zaduženosti omjer bruto inozemnog duga i BDP-a porastao je na najvišu razinu ikad

Na kraju prvog tromjesečja bruto inozemni dug Hrvatske dosegnuo je 46,4 milijarde eura, odnosno 108,1% BDP-a. Peti mjesec zaredom zabilježena je pozitivna godišnja stopa rasta (3,3%) nakon što je kontinuirano sedamnaest mjeseci, od lipnja 2012. do listopada 2013. bruto inozemni dug bilježio pad vrijednosti na godišnjoj razini, javlja limun.hr.

U relativnim pokazateljima zaduženosti omjer bruto inozemnog duga i BDP-a porastao je na najvišu razinu ikad, što je osim rasta obveza prema inozemnim vjerovnicima, posljedica i pada gospodarske aktivnosti odnosno nominalnog smanjenja BDP-a.

>>Hrvatska će ove godine ostati bez prihoda od carina vrijednih 1,3 milijarde kuna

Komentara 68

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
12:43 29.07.2014.

Ne trebaju nama investicije, ne treba nam novac iz EU fondova, ne trebaju mladi obrazovani stručnjaci... Nama treba samo Titina bista u uredu predsjednika, da je ovaj svaki dan lašti.

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
12:49 29.07.2014.

Mislim da bi ove partijce i Tito sve rastjerao koliko su nesposobni.

FU
fulmar
12:53 29.07.2014.

Samo dobronamjerni ljudi misle da je vlada nesposobnqa, ukljucujuci predsjednika drzave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije