Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glavna skupština

Tesla štednu banku kupuje RTB Capital iza kojeg stoji ruski kapital

16.05.2011. Radnicka 45, Zagreb - Predsjednik uprave Tesla banke Zvonko Agicic. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Autor
Valentina Weisner Mijić
22.09.2015.
u 08:00

Na financiranje razvoja banke nisu bili spremni Fond za razvoj Republike Srbije i Autonomna pokrajina Vojvodina

Tesla štednu banku kupuje RTB Capital, tvrtka iz Novog Sada iza koje stoji ruska RTB Bank (Russian Trade Bank). Preciznije, RTB Capital jedini je investitor koji se javio na javni poziv Fonda za razvoj Republike Srbije i Autonomne pokrajine Vojvodine za kupnju dionica banke. Na jučerašnjoj Glavnoj skupštini Tesla banke jednoglasno je podržana odluka o dokapitalizaciji banke s pet milijuna eura, a u sljedećih mjesec dana uslijedit će upis dionica.

– Upis dionica provodit će se u dva kruga: u prvom krugu mogu se upisati postojeći dioničari, a izostane li njihov upis, u drugom krugu upisuju se zainteresirani investitori – kaže predsjednik uprave Tesla štedne banke Zvonko Agičić.

Po svemu sudeći, u tom će se drugom krugu upisati RTB Capital, no s obzirom na to da će uplatom pet milijuna eura steći kvalificirani udio od 80,6 posto kapitala, prijenosu vlasništva prethodit će predstavljanje HNB-u i ishođenje suglasnosti.

– Konačno se vidi mogućnost za nastavak poslovanja banke. Ovih pet milijuna tek je prvi korak do 15 milijuna na koliko je baziran poslovni plan. Vjerujem da će investitor koji je spreman uplatiti pet uplatiti i preostali iznos – optimističan je čelnik banke.

Tesla štedna banka trenutačno ima 1,2 milijuna eura temeljnog kapitala, a nakon dokapitalizacije, koja joj je nužna da se pokrene s mrtve točke i počne aktivnije kreditirati, imat će 6,2 milijuna eura.

>>Šest najvećih banaka zaradilo 1,38 mlrd. kn

>>Istječe rok za kupnju dionica Tesla banke

Komentara 2

CR
CRONER83
09:29 22.09.2015.

O da, zasigurno će HNB dati suglasnost...malo sutra:-)

DU
Deleted user
08:54 22.09.2015.

Toliko o srboljublju ''profesionalnih srba'' u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije