Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Gospodarstvo

Tesla nema kočnicu!

Čuveni proizvođač električnih automobila, Tesla Inc, ove godine bi mogao nastaviti sa nevjerojatnim rastom koji je doživio u, za njega, zlatnoj 2020. godini.
20. siječnja 2021. u 13:54 6324 prikaza
Fortrade
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/4

Dionice tvrtke Tesla su samo u tri posljednja mjeseca skočile zaprepašćujućih 90% reagirajući na mnoge pozitivne vijesti. Tijekom cijele protekle godine, dionice Tesle su porasle oko 700%. 

Fortrade, za sve koji su zainteresirani naučiti kako od svoje kuće trgovati cijenom dionica Tesle (takozvani financijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele proširiti svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica Tesle”. Vodič je prilagođen svim razinama znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica Tesle” preuzmite ovde.

Ulazak u S&P500 indeks i prodor na kinesko i indijsko tržište

Tesla ne raste samo zahvaljujući kultnom statusu među ulagačima. Pozitivni podaci o poslovanju tvrtke pružaju veću stabilnost cijeni dionice.

Nakon četiri uzastopna tromjesečja profita, tvrtka je u prosincu prethodne godine ostvarila sjajan uspeh time što je dospjela na listu burzovnog indeksa S&P500 što je izazvalo navalu kupnje Teslinih dionica među investicijskim fondovima.

Fortrade | Autor : Promo Foto: Promo

Jedan od najvažnijih pozitivnih čimbenika je ogromna ekspanzija kineskog tržišta na kojem će potražnja za električnim automobilima prema prognozama u 2021. godini porasti za 40%. Kineska vlada je nedavno uvela nove zakone koji pružaju podršku kupcima električnih automobila, što bi trebalo potaći rast potražnje.

Tesla je u siječnju objavio kako će ući i na indijsko tržište gdje će osnovati ogranak za prodaju svojih vozila. Dugoročno gledano, tvrtka u Indiji može osnovati i proizvodna postrojenja ukoliko potražnja bude dovoljno velika.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica Tesle” preuzmite ovde.

Joe Biden i zelena energija

Fortrade | Autor : Promo Foto: Promo

Osim toga, Joe Biden je nedavno izabran za predsjednika Sjedinjenih Država, a njegova Demokratska stranka je na izborima u državi Georgia dobila dva senatorska mjesta i na taj način preuzela kontrolu nad Senatom – što je pružilo dodatnu podršku proizvođaču električnih automobila. Naime, Bidenova pobjeda podstiče nade da će u SAD uskoro biti uvedeni zakoni o zaštiti okoliša i programi poticanja zelene energije, što obuhvaća i mjere koje bi mogle povećati potražnju za Teslinim proizvodima.

Mnogi analitičar vjeruju da će svet doživjeti nevjerojatnu ekspanziju tržišta električnih automobila nakon čega će ovi proizvodi biti pristupačniji većem broju potrošača, dok su sada samo privilegija bogatih.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica Tesle” preuzmite ovde.

Da li je Tesla “jača” od konkurencije?

Fortrade | Autor : Promo Foto: Promo

Mnogi tradicionalni proizvođači automobila kao što su Vokswagen i Daimler pokušavaju razviti vlastita električna vozila. Drugi rivali, kao što je kineski Nio, također proizvode električna vozila, ali se i dalje nisu dokazali na svjetskoj pozornici i još uvijek nisu postali veliki igrači. Čak je i Apple nedavno objavio nameru ubrzati program razvoja električnih automobila, ili stupiti u partnerstvo sa proizvođačima električnih ili tradicionalnih automobila.  Teslina potencijalna konkurencija želi svoj dio kolača, ali svi učesnici su više godina u zaostatku za ovim tržišnim liderom.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica Tesle” preuzmite ovde.

Izvori: Bloomberg, Reuters, CNBC, YahooFinance

CFD-ovi (ugovori za razlike) su kompleksni instrumenti s visokim rizikom od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 74% - 89% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti shvaćate li kako funkcioniraju CFD-ovi i možete li si priuštiti visoki rizik od gubitka novca. Budite svjesni: možete izgubiti sve, no ne više od salda na računu za trgovanje. Ti proizvodi možda nisu prikladni za sve klijente, stoga svakako morate biti sigurni da razumijete rizike i potražiti neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu ili zahtjev za transakcijom u bilo kojem financijskom instrumentu. Fortrade odbacuje svaku odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih informacija, kao niza bilo kakve posljedice koje nastanu kao posljedica uporabe ovih informacija. Ne daju se bilo kakva jamstva točnosti ili potpunosti tih informacija te, stoga, svaka osoba koja djeluje na temelju tih informacija, čini to u potpunosti na vlastiti rizik. Informacije na ovom web-mjestu nisu namijenjene za stanovnike Sjedinjenih Država ili Belgije i nisu zamišljene da budu distribuirane ili korištene od strane bilo koje osobe, u bilo kojoj državi ili jurisdikciji u kojima bi takva distribucija ili upotreba bila u suprotnosti s lokalnim zakonima ili regulativom.

pojavio se i lažni
Goga se obratila javnosti: 'Dogodilo se nešto nemoguće, blokirali su moj račun, ne mogu ništa više'
JUBIZOL
Energetski štedljiva kuća
Veliki vodič - zbog ovih kvalitetnih fasada godišnje možete uštedjeti i do dvije hrvatske plaće