Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LUKA PLOČE

Terminal će biti gotov do lipnja 2016., a imat će 85.000 m3 kapaciteta za tekuće terete

Ploče
Foto: Ilustracija: Grgo Jelavic/PIXSELL
13.05.2015.
u 17:10

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je Luci Ploče zajam od 9,6 milijuna eura

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je Luci Ploče zajam od  9,6 milijuna eura za razvoj novog terminala tekućih tereta u Pločama,  drugoj najvećoj luci u Hrvatskoj i krajnjoj južnoj točki Vc paneuropskog  koridora. Novi terminal imat će kapacitet od 85,000 m3, što je povećanje  za 50.000 m3, a cijela investicija stoji 16,7 milijuna eura i njezin završetak očekuje se u lipnju sljedeće godine.

– Cilj ovog važnog ulaganja je jačanje Luke Ploče. Novi terminal omogućit će povećani promet tereta čime će se potaknuti ne samo razvoj luke već i susjednih zemalja. Za EBRD, razvoj hrvatske infrastrukture je jedan od  prioriteta, stoga smo ponosni što pružamo podršku ovoj izvanredno perspektivnoj privatnoj kompaniji – izjavio je Phil Bennett, prvi  potpredsjednik EBRD-a, na potpisivanju koje je upriličeno u Tbilisiju gdje se održava Godišnja skupština EBRD-a. EBRD je aktivan u Hrvatskoj kao  investitor od njezine neovisnosti i dosad je podržao više od 170 projekata u  ukupnom iznosu od 3,1 milijardi eura u različitim sektorima gospodarstva.

– Cijenimo i zahvalni smo što EBRD podržava Luku Ploče osiguravajući zajam  našoj podružnici Luci Ploče Trgovina d.o.o. Ostvarenjem ovog novog  projekta znatno će se povećati konkurentnost domaćeg gospodarstva. Jačanje  Luke Ploče, dovršenjem izgradnje novog terminala za tekuće terete potaknut  će rast gospodarstva u regiji, naročito u Bosni i Hercegovini –  zaključio  je kapetan Ivan Pavlović, predsjednik uprave Luke Ploče d.d. 

>> Luka Ploče postaje logističko središte za istraživanje ugljikovodika na Jadranu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije