Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
elitni turizam

Svjetska turistička organizacija kani promovirati Brijune

Brijuni
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
11.03.2014.
u 09:00

Učinit ćemo koliko god možemo da se za planove o Brijunima čuje na pravim mjestima, obećava Taleb Rifai, čelnik UNWTO-a

Projekt Brijuni, koji bi taj jedinstveni nacionalni park sa zastarjelom turističkom infrastrukturom trebao preobraziti u elitni turistički resort, neočekivano dobiva vjetar u leda iz samog vrha Svjetske turističke organizacije. Glavni tajnik UNWTO-a Taleb Rifai, koji se na berlinskoj burzi turizma sastao s ministrom Darkom Lorencinom, otkriva da u rujnu dolazi u Hrvatsku sa specijalnom misijom: posjetiti Brijunsko otočje i bolje upoznati tamošnje turističke potencijale.

– Sve što sam dosad čuo o Brijunima vrlo je zanimljivo, pozitivno i potencijalno vrlo atraktivno, počev od jedinstvene prirode, bogate povijesti i Tita do slavnih glumica i glumaca koji su ondje dolazili. U svijetu je zasigurno puno ljudi koje posebna brijunska priča i te kako može privući. Svjetska turistička organizacija u tome će pomoći na razne načine. Učinit ćemo koliko god možemo da se priča o tome što Brijuni jesu i kakvi ambiciozni razvojni planovi za to otočje postoje pročuje te da se planovi razvoja prezentiraju na pravim mjestima.

Također, razmišljamo i o tome da Brijuni budu domaćin nekih od skupova Svjetske turističke organizacije – obećava T. Rifai, koji hrvatski turizam svrstava u uspješne turističke priče.

Inače, turistički projekt u NP Brijuni vrijedan je oko dvije milijarde kuna, a tko je spreman zagristi u tu investiciju trebalo bi se doznati tijekom druge polovice godine. Nove gradnje na mjestima gdje prije nisu postojali temelji u pravilu neće biti, a postojeći objekti moći će se širiti najviše 30 posto. Projekt ne uključuje otočić Vangu s Titovom vilom.

>> Veliki Brijun u koncesiju, Vlada daje savjetnicima 6,52 mil. kn

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije