Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENA RETORIKE

Svjetska banka: Vlada je krenula u reforme, ali rezultati ne mogu doći preko noći

Mamta Murthi
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
24.01.2014.
u 14:16

Predstavnica Svjetske banke susrela se s ministrom Financija Slavkom Linićem kako bi iskazala podršku reformama

Regionalna direktorica Svjetske banke za središnju Europu i Baltik Mamta Murthi posjetila je Hrvatsku kako bi iskazala podršku svoje institucije Vladi u postizanju ciljeva nužnih za ekonomski oporavak i maksimalnom iskorištavanju prednosti priključenja Europskoj uniji. S ministrom financija Slavkom Linićem predstavnica Svjetske banke razgovarala je o naporima u pokušajima fiskalne konsolidacije Hrvatske prije ulaska u najavljenu proceduru prekomjernog deficita te ostalim strukturnim reformama, nužnima za oporavak.

– Hrvatska prolazi iznimno teško razdoblje i Vlada je u posljednjem kvartalu potaknula mnoge važne strukturne reforme u socijalnom sektoru i poslovnom okruženju. Usto, Vlada se suočava s vrlo izazovnim zadatkom obuzdavanja rasta javnog duga i rezanja javnih rashoda, dok istodobno pokušava zaštititi ranjive skupine – izjavila je Mamta Murthi nakon razgovora s Linićem.

Napomenula je da nije lako postići te ciljeve, posebno jer se rezultati reformi kroz ekonomski rast i konkurentnost ne vide i ne osjećaju preko noći, već je potrebno nekoliko godina da bi bili vidljivi.

– Održavanje i nastavak reformi kako bi se održala makroekonomska stabilnost, ali jednako tako i promoviranje održivog rasta i zaposlenosti je prioritet – zaključila je Murthi.

Svjetskoj banci nije nebitno kako napreduju reforme, s obzirom da je, između ostalog, odobrila Hrvatskoj kredit za ublažavanje posljedica globalne krize. Dosad su njezini predstavnici uglavnom kritizirali manjak reformi, tako da je ovo priličan zaokret u retorici.

Komentara 2

Avatar Marko232
Marko232
16:05 27.01.2014.

Ovaj članak je u 3 dana pročitalo 300 ljudi. Komentara je bilo nula. Pazite vi kakav narod. Nikoga ne zanima mišljenje svijetske banke. Lakrdija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije