Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krediti

Slavko Linić: Ne želimo sukob banaka i Vlade

slavko linić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
15.11.2013.
u 17:43

Dopis HNB-a, rekao je Linić, bio je razlog odustajanja od izglasavanja zakona tijekom jučerašnjeg dana u Saboru.

Izglasavanje Zakona o potrošačkom kreditiranju odgođeno je jer je HNB izradio analizu koja pokazuje prosječno ugovorene kamatne stope prilikom sklapanja ugovora građana u švicarskim francima i Vlada će to analizirati, raspraviti sljedeći četvrtak na svojoj sjednici te pokušati naći kompromisno rješenje kojim bi se izbjegao sukob s bankarskim sektorom, objasnio je danas poslijepodne u Bruxellesu ministar financija Slavko Linić.

– Ranije smo imali samo projekcije računica, a sada imamo izvješće HNB-a kojemu ipak pridajemo daleko veću pažnju. To izvješće smatramo odgovornijim od onoga što su banke poslale u svom prijedlogu amandmana. Narodna banka je relevantna i može reći koje su to prosječno ostvarene i ugovorene kamatne stope kod prvih ugovora. Podacima HNB-a ipak se može vjerovati – rekao je Linić i dodao da je računica HNB-a "vrlo blizu onih projekcija koje mi imamo". Taj dopis HNB-a, rekao je Linić, bio je razlog odustajanja od izglasavanja zakona tijekom jučerašnjeg dana u Saboru. Vlada će na sljedećoj sjednici raspraviti o novom prijedlogu zakona koji će uzeti u obzir dopis HNB-a.

– U četvrtak na sjednici Vlade pokušat ćemo naći kompromisno rješenje da zaključimo tu priču, kako ne bismo imali sukob između bankarskog sektora i Vlade RH ili Ministarstva financija, kako hoćete – rekao je Linić.

>>Linić: Nitko nam neće oprostiti dug

Komentara 4

CH
chupakabra
20:12 15.11.2013.

Mislim da bi se vlada trebala odlučiti da li želi da građani rh plaćaju porez ili bankama bonuse. Ova šarada je nevjerojatna. Dok zemlje u okruženju štite svoje građane naša vlada umjesto da raspusti izvanrednom sjednicom hnb i postavi društveno odgovornu ekipu ili da donese zakone koji bi bankama vratila pljačku građanima oni ne žele svađu s bankama. A tko je pobogu započeo svađu ?!!

ZD
zdepar
10:20 16.11.2013.

i on to zove vođenjem financija jedne države a ne zna šti je jučer pričao

KE
Kerub
21:53 16.11.2013.

Gospodine Liniću, koliko ćete milijona Eura dobiti Vi i Crni fond za uništavanje vrijednosti dionica Luke rijeke i prodaju istih za par kuna ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije