Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WEF-ova lista

Sigurni smo za turiste, ali i dalje smo skupi i neposlovni

turisti
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
08.04.2017.
u 08:00

Na ljestvici konkurentnosti turizma RH je napredovala za jedno mjesto i ove godine je 32. od 136. U pokrivenosti mobilne mreže smo prvaci

Na svjetskoj ljestvici konkurentnosti turizma Svjetskog gospodarskog foruma (WEF) za 2017. Hrvatska se našla na 32. mjestu od ukupno 136 zemalja, ostvarivši napredak za jedno mjesto u odnosu na 2015..

Na ljestvici smo ispred Slovenije, Turske, Tajlanda, no, mediteranski konkurenti su daleko bolji - Španjolska i Francuska su vodeće, Italija je peta. Najbolnija točka i dalje je, prema wEF-u, poslovno okruženje po kojem smo na 114. mjestu.

Hrvatska ima neučinkovit pravni okvir, nepoticajnu poreznu politiku, radnike je teško zaposliti i dati im otkaz... Hrvatska mora raditi i na cjenovnoj konkurentnosti gdje je na 100. mjestu, a i prema visini ulaganja države u turizam je na niskom 116. mjestu, iako smo 38. po učinkovitosti oglašavanja i brendiranja.

Istodobno, Hrvatska je sigurna destinacija s visokom stopom zdravstvene sigurnosti i čistoće, 20. po prirodnim resursima i prva po pokrivenosti signalom mobilnih mreža.

>>Turizam i gospodarstva na koljenima: 'virus će baciti unatrag desetljeća društvenog razvoja'

>>Prihodi od turizma u 2016. premašili očekivanja, ostvaren rast od 8,5 posto​

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije