Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zarada

Sezona balova bečkom gospodarstvu već donijela 128 milijuna eura

bal u Beču
Foto: DPA/PIXSELL
05.02.2015.
u 21:37

Isti izvor navodi da od početka balske sezone u studenome prošle godine do sada, svaki posjetitelj bala u Beču, a bilo ih je oko 500 tisuća iz zemlje i inozemstva, potrošio na plesnu pokladnu svečanost prosječno 255 eura

Sezona balova u Beču iznimno je značajna za gospodarstvo austrijske metropole, rezultat je najnovije studije, koju je u četvrtak objavila bečka Gospodarska komora.

Isti izvor navodi da od početka balske sezone u studenome prošle godine do sada, svaki posjetitelj bala u Beču, a bilo ih je oko 500 tisuća iz zemlje i inozemstva, potrošio na plesnu pokladnu svečanost prosječno 255 eura. Za ulaznicu, jelo i piće 130 eura, odjeću 70 eura, te na ostalo oko 55 eura.

Zahvaljujući tročetvrtinskom taktu bečko je gospodarstvo postalo bogatije za 128 milijuna eura, ne računajući pritom prihod od najznačajnijeg i najpoznatijeg bala u Beču „Opernballa“, koji će se tek održati, kao vrhunac balske sezone 12. veljače u bečkoj Državnoj operi, pod pokroviteljstvom austrijskog predsjednika Heinza Fischera.

Studija je također pokazala da je čak 70 posto posjetitelja bala iz Beča, te da 270 tisuća Bečana za vrijeme balske sezone, koja počinje početkom fašnika 11. studenoga, a završava na fašnički utorak 17. veljače, posjeti barem jedan bal. Od više od 400 balova koliko se ih svake godine održi u Beču, dva su hrvatska: Hrvatski bal gradišćanskih Hrvata koji je 17. siječnja održan po 68. put u Parkhotelu Schönbrunn i Hrvatski bal Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport iz Beča, koji će se po 24. put održati 13. veljače u bečkom Acrotelu Wimberger.

>> Među mnoštvom uglednika na 68. Hrvatskom balu u Beču i potpredsjednik Hrvatskog sabora Reiner

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije