Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Saznajte sve o Moderni i kako možete trgovati cijenom njenih dionica

Fortrade
Foto: Promo
1/3
18.03.2021.
u 09:22

Moderna je od prosjaka dospjela na položaj kralja. Ova tvrtka je prije samo godinu dala djelovala beznačajno u usporedbi sa farmaceutskim gigantima kao što su Johnson and Johnson, Pfizer, Roche i Astra Zeneca.

Za manje od 10 mjeseci, ova biotehnološka tvrtka je razvila vlastito COVID cjepivo koje je među najsigurnijim i najučinkovitijim na tržištu, znatno bolje od cjepiva koja su razvili Johnson and Johnson i AstraZeneca.

Modernino cjepivo je 94,5% učinkovito i odobreno je za hitnu upotrebu u SAD početkom studenog prošle godine, a uskoro potom su je također prihvatile Europska unija i druge države.  Cjepivo je u međuvremenu isporučeno na četiri strane svijeta, uz veliku potražnju i povjerenje u njenu učinkovitost. Ovaj nevjerojatan uspjeh se odrazio i na cijenu dionice Moderne koja je skočila preko 444% protekle godine.

Fortrade, za sve koji su zainteresirani naučiti kako od svoje kuće trgovati cijenom dionica farmaceutskih tvrtki (takozvani financijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele proširiti svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica farmaceutskih tvrtki”. Vodič je prilagođen svim razinama znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica farmaceutskih tvrtki” preuzmite ovdje.

Moderna je početkom ove godine objavila nestrpljivo očekivane rezultate poslovanja. Prihod je bio bolji od očekivanog, ali je zarada po dionici bila nešto niža od prognozirane. Međutim, vijesti da je tvrtka ove godine potpisala ugovore o isporukama cjepiva vrijedne 18,4 milijardi dolara potakli su rast dionica. Proizvođač cjepiva planira isporučiti čak 1 milijardu doza u 2021. godini i 1,4 milijardu u 2022. godini.

Foto: Arena Hospitality Group

Pojava novih varijanti virusa COVID koje bi mogle biti otporne na postojeća cjepiva nedavno je zabrinula svijet. Moderna je brzo reagirala i razvila je modificirano cjepivo protiv najotpornijeg, takozvanog južnoafričkog soja virusa korona i već je poslala novo cjepivo na procjenu u Nacionalni zdravstveni institut za kliničke studije. Činjenica da je Moderna prva tvrtka koja je razvila novo cjepivo za nove varijante virusa mogla bi je dovesti u značajnu prednost u odnosu na konkurenciju.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica farmaceutskih tvrtki” preuzmite ovdje.

Moderna je nedavno pokrenula testove koji će se sprovoditi na djeci od 12 do 17 godina. Studija bi trebala biti sprovedena na 3000 pojedinaca.  Ažurirani podaci bi trebali biti objavljeni sredinom 2021. godine. Najveći postotak stanovništva Zemlje (oko 30%) ima manje od 16 godina, što znači da bi se u slučaju pozitivnih rezultata tržište za Modernino cjepivo moglo značajno proširiti.

Foto: Arena Hospitality Group

Tvrtka je također objavila da je Europska komisija kupila još 150 milijuna doza njenog Covid-19 cjepiva koje će biti dostavljene u trećem i četvrtom tromjesečju 2021. godine. Europska unija je inače pod kritikom zbog sporog cijepljenja stanovništva jer nije uspjela dopremiti doze koje je već bila naručila od AstraZenece.

Moderni se po svemu sudeći smiješi slatka budućnost, s obzirom da je već u znatnoj mjeri nadmašila mnoge starije i iskusnije rivale.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica farmaceutskih tvrtki” preuzmite ovdje.

Izvori: Bloomberg, Reuters, CNBC

CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. Od 74 % do 89 % računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca. Budite svjesni: možete izgubiti sve, no ne više od salda na računu za trgovanje. Ti proizvodi možda nisu prikladni za sve klijente, stoga svakako morate biti sigurni da razumijete rizike i potražiti neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu ili zahtjev za transakcijom u bilo kojem financijskom instrumentu. Fortrade odbacuje svaku odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih informacija, kao niza bilo kakve posljedice koje nastanu kao posljedica uporabe ovih informacija. Ne daju se bilo kakva jamstva točnosti ili potpunosti tih informacija te, stoga, svaka osoba koja djeluje na temelju tih informacija, čini to u potpunosti na vlastiti rizik. Informacije na ovom web-mjestu nisu namijenjene za stanovnike Sjedinjenih Država ili Belgije i nisu zamišljene da budu distribuirane ili korištene od strane bilo koje osobe, u bilo kojoj državi ili jurisdikciji u kojima bi takva distribucija ili upotreba bila u suprotnosti s lokalnim zakonima ili regulativom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije