Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Postigli dogovor

Saudijska Arabija, Rusija, Venezuala i Katar 'zamrznut' će proizvodnju nafte

nafta
Foto: Reuters/PIXSELL
16.02.2016.
u 11:12

Ne želimo veliku cijenu nafte, samo želimo zadovoljiti potražnju i stabilne cijene, kaže saudijski ministar nafte Ali al-Naimi

Saudijska Arabija i Rusija dogovorile su se na sastanku u Qataru kako će na jedno vrijeme zaustaviti proizvodnju nafte. Saudijski ministar nafte Ali al-Naimi sastao se s ruskim kolegom Alexanderom Novakinom u Dohi kako bi se dogovorili o zaustavljanju proizvodnje nafte da zaustave pad cijena, piše Independent. Na taj su dogovor pristale i Venezuela i Katar čiji su ministri također bili na sastanku. 

Zamrzavanje proizvodnje na siječanjsku razinu dovoljno je za cijelo tržište. Ne želimo veliku cijenu nafte, samo želimo zadovoljiti potražnju i stabilne cijene – rekao je Ali al-Naimi. 

Cijena barela nafte u utorak je skočila za šest posto i sada iznosi 35,22 dolara

U posljednjih 18 mjeseci cijena nafte pala je za čak 70 posto. 

>> Jeftina nafta mijenja svjetsku geopolitičku sliku

Komentara 8

FI
Fisherman
11:53 16.02.2016.

Pa nisam primjetio da je ijedan proizvod u ducanima pojeftinio za 70%,a kad su dizali cijene uvjek su se pravdali da je to zbog poskupljenja nafte.

JU
jurajuric116
11:49 16.02.2016.

malo sutra. arapi ako zaustave crpljenje ode im sve krasan k. pa cela ekonomija im počiva na nafti. misle na taj način podići cijenu. e neće da može.

ZL
zlatnirat
12:13 16.02.2016.

Zamrzavanje proizvodnje na sijecanjskom nivou samo je zamazivanje ociju kod svojih gradana kad znamo da je to bio rekordni mjesec dakle nista se nece promijeniti vec naprotiv cijene nafte bi i dalje trebala padati jer Kina momentalno stagnira sa svojom industrijskom proizvodnjom i potrebom za naftom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije