Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žele prodavati i plin

RWE energija postala najveći alternativni opskrbljivač kućanstava

RWE
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
Autor
Marko Biočina
24.12.2013.
u 16:00

U hrvatskoj podružnici velike njemačke korporacije tvrde kako su uspjeli uzeti 75 posto korisnika koji su napustili HEP

Nakon što je sredinom godine RWE Energija ušla na hrvatsko tržište električne energije, već tijekom 2014. planira zauzeti poziciju i na plinskom tržištu. Kako je na susretu s novinarima u Zagrebu objasnio Zoran Miliša, predsjednik Uprave RWE Energije, tvrtka je dobila licenciju za trgovanje plinom te će, nakon što budu riješene zavrzlame vezane uz potrebne regulatorne propise, početi trgovati i tim energentom.

Miliša je kazao da je više nego zadovoljan pozicijom RWE-a u prvih šest mjeseci na tržištu jer su uspjeli uzeti 75 posto od ukupno 39 tisuća korisnika koji su dosad otišli iz HEP-a. Iako nije govorio o konkretnim brojkama, potvrdio je da zasad najveći dio njihove prodaje ide prema tvrtkama i javnim ustanovama koje su struju kupile na javnom natječaju. Broj kućanstava u njihovu portfelju još je relativno skroman, no Miliša očekuje da će se to primijeniti već iduće godine kada se donesu svi potrebni pravilnici te bi već potkraj 2014. godine kućanstva trebala činiti 50 posto njihove prodaje u Hrvatskoj. Doduše, HERA tek treba donijeti Opće uvjete za opskrbu električnom energijom i Pravilnik o promjeni opskrbljivača, a nedostaju i osnovna Pravila za organizaciju tržišta električne energije. Ti akti trebali bi biti doneseni do kraja veljače, a opskrbljivači RWE Energija, GEN-i, Profectio energija i Nox grupa udružili su se u interesno udruženje kako bi zaštitili svoje interese. “Želimo aktivno sudjelovati u izradi podzakonskih akata jer posjedujemo dobra iskustva s vanjskih tržišta koja se mogu primijeniti u Hrvatskoj na dobrobit kupaca i nas opskrbljivača”, rekao je Miliša.

>> Razlika u računima za struju iznosit će 
tek nekoliko kuna

Ključne riječi
RWE

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije