Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIPTOVALUTA

Rekordan rast Bitcoina: Saznalo se da je Tesla uložila u njih 1,5 milijardi dolara

FILE PHOTO: A representation of virtual currency Bitcoin is seen in front of a stock graph
Foto: DADO RUVIC/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
08.02.2021.
u 15:59

Tesla je vijest o investiciji objavio deset dana nakon što je Elon Musk stavio tag bitcoin na svoj Twitter profil, što je već ranije dovelo do rasta cijene Bitcoina

Vrijednost kriptovalute Bitcoin porasla je za rekordnih 10 posto nakon što je automobilski div Tesla objavio da su uložili prošlog mjeseca 1,5 milijardi dolara u Bitcoin. 

Rekordan rast Bitcoina očekivano je doveo i do rasta cijena drugih kriptovaluta. 

Tesla je vijest o investiciji objavila deset dana nakon što je Elon Musk stavio tag bitcoin na svoj Twitter profil, što je već ranije dovelo do rasta cijene Bitcoina. Iako je maknuo tag nakon nekoliko dana, Musk je i dalje nastavio tvitati o kriptovalutama. 

Podsjećamo, u prosincu je spomenuo kako postoji mogućnost da će prebaciti značajan dio Tesline zarade u Bitcoin, piše Reuters.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar niwrad
niwrad
20:37 08.02.2021.

Nije Musk investirao, nego je prebacio novac prijašnjim članovima bitcoin sheme. Investirati znači uložiti u nešto od čega se može ostvariti profit BEZ novih investitora. Kod dionice se profitira od dividende, likvidacijske vrijednosti ili vrijednost iz otkupa vlastitih dionica. Kod obveznica od principala i kuponske kamate. A kod fiat valuta se profitira od roba i usluga koje zajmoprimci predaju investitorima prilikom povlačenja novca iz opticaja kroz otplate kredita. Kod bitcoina se može profitirati samo od novog investitora - novi član mora dobrovoljno ući u shemu. Zato je u bitcoin nemoguće uložiti. Moguće je samo prebaciti ulog starom članu sheme. Bitcoin je klasična ponzolika shema koja je globalna, pa traje duže nego su to trajale one lokalne u prošlosti. Ali na kraju će se srušiti, upravo zbog činjenice da je profit za stare investitore moguć samo iz uplata novih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije