Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI LIST I HRVATSKA ZAJEDNICA ŽUPANIJA PREDSTAVLJAJU NAJBOLJE RAZVOJNE PROJEKTE

Razvojni projekti: Grad Zagreb

razvojni projekti
Foto: VL
09.09.2015.
u 08:00

Tehnološki park Zagreb

Realizacijom projekta procijenjene vrijednosti 30 milijuna eura Zagreb će dobiti jedinstveni centar tehnološke podrške razvoju konkurentnog poduzetništva

Tehnološki park Zagreb provodi aktivnosti kojima podupire tehnološki inovativne male i srednje poduzetnike u njihovim poduzetničkim počecima, ali i razvoju poslovanja kroz infrastrukturnu podršku i specifične razvojne programe i usluge. Projekt izgradnje i opremanja kompleksa Tehnološkog parka od 25.000 m2 odgovorit će potrebama za proširenjem kapaciteta postojećeg Tehnološkog parka Zagreb, koji posluje u okviru Razvojne agencije Zagreb – TPZ d.o.o. na adresi Dragutina Golika 63. Studija pred-izvedivosti s analizom potreba, u svrhu jačanja inovacijske infrastrukture, predviđa uredske prostore, laboratorije opremljene istraživačkom opremom i proizvodne hale za proizvodnju proizvoda razvijenih u laboratorijima te popratni sadržaj koji pridonosi kvaliteti radnog okruženja korisnika parka.

Projektni partneri su Grad Zagreb koji kroz aktivnosti Agencije podupire razvoj inovacijske infrastrukture i Zagrebački holding d.o.o. koji osigurava zemljište na području Zagrebačkog Velesajma. Projekt će imati višestruke društvene i ekonomske koristi za Grad Zagreb i Republiku Hrvatsku, mjerljivima kroz povećani broj novih tehnološko orijentiranih tvrtki, novih radnih mjesta te kroz privlačenje novih ulaganja. Inovativna i nova uslugu Razvojne agencije Zagreb u okviru aktivnosti Tehnološkog parka Zagreb je Program akceleratora koji je u pripremi. Zagreb start-up akcelerator pod nazivom Smart City Akcelerator Zagreb pomoći će start-up tvrtkama koje razvijaju pametna “smart city” rješenja koja će nakon sudjelovanja u programu ponuditi odgovor na probleme s kojima se susreću moderni gradovi. Za razvoj ideja Grad Zagreb će osigurati potrebnu financijsku potporu, a infrastrukturna podrška je osigurana na Žitnjaku, Robni terminal br. 9.

Projekt Plavi ured

Grad Zagreb inicirao je, unutar Razvojne agencije Zagreb, pokretanje Plavog ureda kao jedinstvenog mjesta na kojem se potiče, podržava i promovira poduzetnički duh

Foto: VLm
Plavi ured jedan je od tri odjela Razvojne agencije Zagreb - TPZ d.o.o., a nalazi se na adresi Vodnikova 12/2, Zagreb, u centru Zagreba. Ured je mjesto besplatne podrške za male i srednje poduzetnike, obrtnike, buduće poduzetnike i sve zainteresirane. Plavi ured službeno je otvoren 27. veljače ove godine, a u pola godine održano je čak 47 seminara s 718 polaznika te više od 486 savjetovanje. Ured predstavlja dodirnu točku između kreatora i korisnika potpornih mjera – između institucija i poduzetnika. Ciljevi Plavog ureda su: podizanje poduzetničkih kompetencija, omogućavanje i poboljšavanje pristupa izvorima financiranja, jačanje poduzetničke klime i stvaranje pozitivnog poduzetničkog okruženja.

Aktivnosti Plavog ureda podijeljene su u četiri skupine: edukacija, savjetovanje, programi potpore i promicanje poduzetničke kulture. Promocija poduzetništva radi se kroz razmjenu primjera dobre prakse i u sklopu ciklusa objavljivanja poduzetničkih priča iz Plavog ureda. Djelatnici su stručnjaci raznih područja, iskusni u savjetovanju i radu s poduzetnicima. Kroz kredibilitet Grada Zagreba, Plavi ured izgradio je operativnu mrežu s drugim potpornim institucijama (nevladine organizacije, akademska zajednica, potencijalni investitori i ostale potporne institucije) na državnoj i regionalnoj razini.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije