Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIGNALI OPORAVKA

Rastu narudžbe tvornicama u eurozoni

tvornica
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
02.12.2013.
u 14:41

Premda su stope rasta još uvijek skromne, ovo je jedan od znakova oporavka koji najviše obećavaju, posebno u Njemačkoj i Nizozemskoj

U studenom, što je već peti mjesec uzastopno, rastu narudžbe od europskih tvornica.

Aktivnost im ubrzava najviše u protekle dvije godine, a jedina zemlja u eurozoni kojoj narudžbe padaju je Francuska. Premda su stope rasta još uvijek skromne, ovo je jedan od najviše obećavajućih znakova oporavka, posebno u Njemačkoj i Nizozemskoj.  

U prilog oporavku proizvodnje ide i rast PMI-ja (The Markit Manifacturing Purchasing Manager's Index) sa 51,3 u listopadu na 51,6 u studenom.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar ambientocclusser
ambientocclusser
17:10 03.12.2013.

Halo? Kakav je ovo članak? KOME rastu narudžbe europskih tvornica? KOME? Dali našim tvrtkama ili je to neka europska statistika koja nam je bitna kao i snijeg na Grenlandu?

DU
Deleted user
10:05 06.12.2013.

Članak je točan, ali se ne mora odnositi na HR. Činjenica je da naša tvrtka proizvodi strojeve za Francuze, Nijemce, Nizozemce, SAD itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije