Naslovnica Biznis Gospodarstvo

Rast broja izdanih građevinskih dozvola: 'Povijesno najviše ostvarenje'

Broj izdanih građevinskih dozvola i u njima predviđena vrijednost radova pružaju solidan temelj za moguć nastavak dinamičnog rasta građevinske aktivnosti u narednom razdoblju.
12. lipnja 2019. u 15:32 0 komentara 232 prikaza
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U travnju je nastavljena živa aktivnost u izdavanju građevinskih dozvala pa je tako ukupno izdana 881 dozvola (702 za zgrade i 179 za ostale građevine), što je 17,3% više nego u istomu mjesecu prošle godine (10,2% više za zgrade i 57,0% više za ostale građevine).

INA na 3. mjestu TOP 5 Poslodavaca Partnera za 2019. godinu PROMO INA na 3. mjestu TOP 5 Poslodavaca Partnera za 2019. godinu

Od početka ove godine osobito dinamično raste broj izdanih građevinskih dozvola za ostale građevine (obuhvaćaju ceste, pruge, cjevovode, mostove, brane, sportske terene i slične objekte niskogradnje), što je kulminiralo u posljednja dva mjeseca s međugodišnjim rastom višim od 50%. Očito je da se povećava broj planiranih infrastrukturnih radova poduprtih mogućnošću korištenja raspoloživih sredstava iz fondova EU, pri čemu se aktiviraju i veći investicijski projekti, na što upućuje činjenica da predviđena vrijednost radova raste dinamičnije od broja izdanih građevinskih dozvola.

Skupština Adris grupe Dividenda 18,20 kuna po dionici; Vlahović od iduće godine u Nadzornom odboru

Simultan i visok rast predviđene vrijednosti radova u visokogradnji i niskogradnji rezultirao je ukupnom vrijednošću radova od 11,1 milijardu kuna u prva četiri mjeseca ove godine, što je povijesno najviše ostvarenje kada se promatraju prva četiri mjeseca u nekoj godini. Stoga broj izdanih građevinskih dozvola i u njima predviđena vrijednost radova pružaju solidan temelj za moguć nastavak dinamičnog rasta građevinske aktivnosti u narednom razdoblju.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.