Naslovnica Biznis Gospodarstvo

Prva regionalna konferencija održat će se 23. ožujka u Šibeniku!

Glavna tema koja će se u detalje razrađivati na svim konferencijama jest dostupnost i povlačenje sredstava iz fondova Europske unije
08. ožujka 2018. u 12:15 56 prikaza
Šibenik
Foto: Thinkstock

Poslovni dnevnik kao lider u dnevnoj produkciji biznis sadržaja kroz projekt Poslovni uzlet već pet godina promovira uspješna mala i srednja poduzeća i obrtnike te njihove uspješne poduzetničke priče. Također, u suradnji s lokalnim samoupravama, Poslovni uzlet gostuje u brojnim hrvatskim gradovima promovirajući ideju poduzetništva kroz seminare, radionice, panel diskusije i predavanja. Ekstenzija Poslovnog uzleta u 2018. godini su regionalne konferencije koje će se održati u 5 hrvatskih gradova u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija te lokalnim i regionalnim samoupravama.

U suradnji sa Šibensko-kninskom županijom održat će se prva Regionalna konferencija, 23. ožujka 2018. u šibenskoj Gradskoj vijećnici (Trg Republike Hrvatske 3). Konferenciju će otvoriti zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista, gospodin Mislav Šimatović, gospodin Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije i predsjednik Hrvatske zajednice županija te gospođa Spomenka Đurić, državna tajnica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Glavna tema koja će se u detalje razrađivati na svim konferencijama jest dostupnost i povlačenje sredstava iz fondova Europske unije. Cilj je zainteresirane građane na regionalnoj i lokalnoj razini informirati o trenutno dostupnim EU programima i EU fondovima u Republici Hrvatskoj, predstaviti im rad institucija uključenih u provedbu EU projekata te im pokazati primjere uspješno provedenih projekata na regionalnoj i lokalnoj razini.

Stoga u Šibeniku sve prisutne očekuje „intervju 1na1“ sa Spomenkom Đurić, državnom tajnicom pri Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, na kojem ćemo iz prve ruke saznati sve o povlačenju sredstava iz fondova Europske unije.

Prva panel diskusija „Uloga županija u povlačenju sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj“ organizirana je u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija koja ima za cilj decentralizaciju i jačanje uloge županija u oblikovanju kohezijske politike i operativnih programa iza 2020. Panel će okupiti župane okolnih županija i predstaviti mogućnosti za razvoj poduzetništva na razini regije. 

Druga panel diskusija "Utjecaj javnog sektora na razvoj poduzetništva u Šibensko-kninskoj županiji" ugostit će  predstavnike jedinica lokalnih samouprava na čijem primjeru ćemo saznati kako se sinergijom lokalne i regionalne samouprave i poduzetnika dolazi do povezivanja i razvoja regije. Mira Lepur, ravnateljica Razvojne agencija Šibensko-kninske županije i Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije i predsjednik Hrvatske zajednice županija predstavit će projekt Adriatic Business Center-ABC. Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika predstavit će projekt „Trokut“, Goran Reljić, načelnik Općine Kistanje predstavit će projekt razvoja poduzetničkog inkubatora u Kistanjama, a Marko Jelić, gradonačelnik Grada Knina predstavit će projekt Inovacijskog centra u Kninu.

Svrha regionalnih konferencija je da se međusobno prezentiraju i približe najbolji primjeri iz prakse uspješnog povlačenja i ulaganja sredstava EU u lokalni i regionalni biznis, da se prodube međusobni kontakti i uspostave mogućnosti novih suradnji. Krajnji cilj je da ova konferencijska platforma zaživi kao kontinuirani oblik susreta i razmjene iskustava, znanja i informacija između predstavnika lokalne i regionalne vlasti te postojećih i budućih poduzetnika.

Sudjelujte u povezivanju i razvoju regija!

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno uz prethodnu prijavu.

Prijave se zaprimaju do popunjenja kapaciteta.

Pleternica ulaže u svoje poduzetnike i obrtnike Poslovni uzlet Pleternica ulaže u svoje poduzetnike i obrtnike Tomislav Ćorić Croatia Waste Expo 2018 Donijeli smo potrebne propise, sada je sve u rukama općina i gradova Ostaju bez novca Iskoristite fondove EU pa onda postavljajte uvjete
Adrenalinska Hrvatska
Adrenalinska Hrvatska
Rafting može biti idealna zabava, ali hrvatske rijeke kriju mnoge opasnosti

A1 izdvaja za Vas