Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI KORAK NAPRIJED

Prva kompresorska stanica uskoro u radu

Tomislav Ćorić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
28.09.2019.
u 18:15

To je projekt vrijedan 209,5 milijuna kuna.

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, u društvu predsjednika Uprave Plinacra Ivice Arara i članova Uprave Darije Krstičević i Marina Zovka,  je obišao Nadzorno-operativni centar (NOC), Nacionalni dispečerski centar (NDC) i gradilište prve kompresorske stanice u Velikoj Ludini.

Plinacro je, kako navode u toj tvrtki, u prethodnih nekoliko godina uložio oko 22 milijuna kuna u tehničku zaštitu, a u NOC-a je uloženo oko dva milijuna kuna. Riječ je, objašnjavaju, o jednom od najsuvremenije opremljenih centara tog tipa u Hrvatskoj koji omogućuje da se 24 sata dnevno, 365 dana u godini nadgleda stanje sigurnosti na Plinacroovim objektima Preko NDC-a se pak nadzire transportni sustav.

Prva kompresorska stanice na hrvatskom plinskom transportnom sustavu, u Velikoj Ludini, bi do kraja godine trebala krenuti s redovitom radom. Ćorić je kazao da će tako od početka 2020. stalni dvosmjerni kapacitet biti osiguran i na interkonekciji s Mađarskom.

To je projekt vrijedan 209,5 milijuna kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije