Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zimski tečaj

Prošla sezona, tečaj lagano raste, sad za euro trebaju 7,54 kune

euri
Duško Jaramaz/Pixsell
05.12.2016.
u 06:30

Kad god je smanjen priljev turističkih deviza, domaća valuta lagano slabi prema euru.

Tečaj kune prema euru kretao se od 7,66 kuna za jedan euro s početka godine do 7,47 kuna za euro, koliko je bila najniža vrijednost u ovoj godini za vrijeme uskrsnih praznika, ali i veći dio ljeta.

Kad god je smanjen priljev turističkih deviza, domaća valuta lagano slabi prema euru. Od sredine jedanaestog mjeseca ponovo smo ušli u razdoblje jačanja eura koji se vratio iznad 7,5 kuna te se u dva tjedna lagano diže prema vrijednostima uobičajenim za zimske mjesece.

Ovaj tjedan završen je srednjim tečajem eura od 7,54 kune i, ako se ponove dosadašnji trendovi, do početka proljeća otklizat će blizu 7,7 kuna. Značit će to blagi udar na dužnike, a vjetar u leđa za izvoznike.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije