Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smanjeni poticaji

Proizvođači: “Vlada ciljano uništava duhan”

Duhan
Foto: Marija Lovrenc
23.06.2014.
u 20:38

Unatoč tome što su potpore desetina onih u Europi, domaćim proizvođačima duhana one bi se mogle dodatno smanjiti

        Hrvatski proizvođači duhana okupljeni u udruzi Krupan list zatražili su hitan sastanak s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom i ministrom poduzetništva i obrta Gordanom Marasom. Žele razgovarati o tome kako spasiti hrvatsku proizvodnju duhana koja je ugrožena smanjenim poticajima i kojoj nova Zajednička poljoprivredna politika (ZPP), smatraju, neće donijeti puno koristi.

– Prije četiri mjeseca predložili smo Ministarstvu poljoprivrede model prilagodbe hrvatskih proizvođača duhana kako ne bi došlo do naglog pada potpore i gašenja proizvodnje. Kako do danas nemamo odgovor, a pravilnik za 2015. još nije donesen, možemo smatrati da ministar i njegov tim ne znaju ili ne žele pomoći duhancima ili pak ciljano uništavaju proizvodnju duhana – ističe Željko Aragović, predsjednik Krupnog lista. Duhanci upozoravaju da su potpore u Hrvatskoj deset puta manje nego u EU.     

>> Darija Dretar nova predsjednica HUP-ove Koordinacije za duhanske proizvode

Komentara 1

OB
Objektivno...
00:08 26.06.2014.

Popušimo Vladi... RH

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije