Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
turizam

Privatnom smještaju 8,8 milijuna za bazene

Stancija Domenica
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
21.02.2014.
u 21:57

Prijave – od 28. veljače do 15. travnja. Sufinanciraju se i članarine u prestižnim međunarodnim udruženjima

Uoči turističke sezone Ministarstvo turizma odlučilo je sa 26,65 milijuna kuna sufinancirati projekte koji će povećati kvalitetu ponude turističkih usluga, povećati razinu zauzetosti smještajnih kapaciteta i prosječne potrošnje po danu boravka, zaposlenost, unaprijediti međunarodnu prepoznatljivost... Riječ je o programu nepovratnih potpora za 2014. godinu pod nazivom “Konkurentnost turističkog gospodarstva” koji su  predstavili ministar turizma Darko Lorencin i njegov pomoćnik Robert Pende, a kojim će se prvi put, i to sa oko 8,8 milijuna kuna sufinancirati i privatni iznajmljivači koji planiraju graditi nove bazene.

– Od ukupnih smještajnih kapaciteta kojima raspolažemo čak 47 posto otpada na privatni smještaj. To moramo početi cijeniti i valorizirati te više poticati. Činjenica je da se taj segment stalno povećavao, a kvaliteta ponude je stagnirala – poručio je Robert Pende, pomoćnik ministra.

Programom se sufinanciraju i članarine u prestižnim međunarodnim asocijacijama smještajnih ugostiteljskih objekata.

Najveći iznos nepovratnih sredstava ići će hotelima, turističkim naseljima, kampovima... za obnovu i uređenje, razvoj dodatnih sadržaja poput bazena i wellnessa, povećanje energetske učinkovitosti.

Velik interes za potpore očekuje se od vlasnika kampova, ali i kamp-odmorišta koja su novi trend.

Prijave se podnose online, počinju 28. veljače, a zahtjevi će se primati do 15. travnja.

>> Hrvatska se promovira u Njemačkoj s tri milijuna eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije