Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Gospodarstvo

Premijerno predstavljanje - najatraktivniji električni i hibridni automobili na Greencajt festivalu

Jedinstvena Expo zona na najvećem zelenom festivalu u regiji
25. svibnja 2022. u 14:37 140 prikaza
Najatraktivniji električni i hibridni automobili na Greencajt festivalu
Pogledajte galeriju 1/7

Velika novost nadolazećeg Greencajt festivala je Expo zona na kojoj će biti prezentirani najnoviji modeli električnih i hibridnih automobila. Jedan od najatraktivnijih modela električnih automobila, Mercedesov EQS, bit će po prvi put javno predstavljen široj publici i to upravo na najvećem zelenom festivalu u regiji, Greencajtu, koji će se održat od 3. do 5. lipnja 2022. u zagrebačkoj staroj Tvornici električnih žarulja i Rougemarin parku. Osim Mercedesa, svoje će električne i hibridne modele predstaviti brendovi Audi, Citroën, Peugeot, Škoda i Volkswagen.

Najatraktivniji električni i hibridni automobili na Greencajt festivalu | Autor :

Šest vodećih brendova u Hrvatskoj, kada je elektrifikacija automobila u pitanju, predstavit će svoje električne i hibridne modele upravo na našem Festivalu. Jedinstvena Expo zona savršeno se uklapa u bogati program, dok će posjetitelji imati priliku upoznati se sa svim dobrobitima koje nove generacije automobila donose. Krajnje je vrijeme za naglašavanje važnosti savladavanja globalnih zelenih izazova, a ovakva jedinstvena prilika samo će potvrditi da alternative postoje te da su predvodnici zelene tranzicije već danas među nama“ – najavio je Vinko Filipić, direktor Greencajt festivala.

Najatraktivniji električni i hibridni automobili na Greencajt festivalu | Autor :

Festival će ugostiti preko 60 stranih i domaćih govornika koji će diskutirati o održivim temama te predstaviti praktične primjere koji su nužni za promjenu dosadašnjih praksi u poslovanju i svakodnevnom životu. Osim predavanja, panel diskusija i radionica, posjetitelji će imati jedinstvenu priliku upoznati se s novim modelima hibridnih i električnih automobila koji imaju povoljan utjecaj na okoliš. Električni automobili ne ispuštaju emisije ugljičnog dioksida (CO2) i štetnih čestica (NOx), a njihovom širom uporabom potencijalno se može poboljšati kvaliteta zraka, što je posebno značajno za stanovnike urbanih područja. Program ovogodišnjeg Greencajta  osmišljen je s ciljem da inspirira i razvije svijest kako alternative održivom načinu života nema, što će sigurno pozicionirati Zagreb kao zelenu metropolu.

Najatraktivniji električni i hibridni automobili na Greencajt festivalu | Autor :

Unatoč ozbiljnim temama o gorućim pitanjima, organizatori su se pobrinuli da osim edukativnog sadržaja posjetiteljima ponude i onaj zabavni, a sve informacije i novosti o održivim temama i najvećem zelenom festivalu možete pronaći na službenim kanalima:

Greencajt.hr

Greencajt FB

Greencajt IG

NE NEDOSTAJU JOJ KAMERE
Sjećate li se nje? Bivša voditeljica pokazala skladnu liniju na plaži
Pink Wing karavana
OKTANSKA KARAVANA
Kako je Pink Wing predstavio Hrvatsku svijetu i pogledajte još jednom neke od najboljih svjetskih auta na našim prometnicama