Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oslobađanje potencijala

Predstavnici Svjetske banke ‘češljaju’ Slavoniju kojoj žele pomoći u razvoju

 polje, oranice, slavonija
Davor Javorović/ PIXSELL
08.09.2017.
u 07:00

Predstavnica Svjetske banke smatra da u oslobađanju potencijala razvoja Slavonije mogu pomoći iskustva njihova rada u slabije razvijenim regijama Poljske i Rumunjske.

Tim Svjetske banke u radnom je posjetu Slavoniji, čija je prosječna nezaposlenost 29 posto, u odnosu na 16,9 posto, kolika je u ostatku Hrvatske, a saznanja koja će steći tijekom posjeta Novoj Gradišci, Vinkovcima, Osijeku i Vukovaru namjeravaju primijeniti u izradi nove strategije za Hrvatsku i utvrđivanju budućeg programa rada.

– Očekujemo kako ćemo se tijekom posjeta steći bolji uvid u pojedinosti Projekta Slavonija, Baranja i Zapadni Srijem, koji je vrijedan 2,5 milijarde eura, a financirat će se sredstvima EU-a – prokomentirala je Elisabetta Capannelli, voditeljica ureda Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju.

Predstavnica Svjetske banke smatra da u oslobađanju potencijala razvoja Slavonije mogu pomoći iskustva njihova rada u slabije razvijenim regijama Poljske i Rumunjske. Sastat će se i s Gabrijelom Žalac, ministricom regionalnog razvoja i fondova EU te predstavnicima lokalnih poduzeća i institucija. 

Komentara 9

Avatar Nevini Hrvat
Nevini Hrvat
07:06 08.09.2017.

Težko je pomoči zabacenima i pokradenom koji uz Boga I domoljublje sanjaju da su svoji na svome u svom siromastvu..

WI
Witman
07:17 08.09.2017.

Užas, ovi su došli opljačkati ovo malo što je ostalo. Tako rade širom svijeta godinama. Gori su neg HDZ

ZS
Zvolen.Slovakia
18:43 10.09.2017.

Projekt Slavonija je laz i nikada se neće ostvariti ! I Gabrijela Zalac je jedna velika sramota !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije