Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokretanje vlastitog posla

Potpore za samozapošljavanje Grada Zagreba

Samo zaposljavanje
Foto: PR FOTO
22.07.2016.
u 15:10

Grad Zagreb već treću godinu zaredom nastavlja s provedbom dodjele Potpora za samozapošljavanje. Potpora je namijenjena nezaposlenim osobama koje su prijavljene u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Grad Zagreb već treću godinu zaredom nastavlja s provedbom dodjele Potpora za samozapošljavanje.  

Projekt se provodi temeljem partnerskog sporazuma između Grada Zagreba, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Regionalni ured Zagreb i Razvojne agencije Zagreb koja kroz poduzetnički centar - Plavi ured osigurava besplatne edukacije i savjetovanja za sve korisnike potpore kao i stručnu pomoć u pripremi poslovnog plana i pokretanju poslovanja.  
Cilj potpora je smanjenje nezaposlenosti u Gradu Zagrebu,  a  indirektno i pokretanje cjelokupnog gospodarstva. 

Potpora je namijenjena nezaposlenim osobama koje su prijavljene u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. 
Za ovu svrhu u 2016. godini u gradskom proračunu osigurano je ukupno 2,5 milijuna kuna za oko 100 nezaposlenih osoba kao pomoć i poticaj prilikom pokretanja vlastitog posla.

Potporu za samozapošljavanje moguće je dobiti za osnivanje obrta, trgovačkog društva (d.o.o. i j.d.o.o.) te za samostalnu djelatnost. Potpora se dodjeljuje u iznosu od 25.000,00 kuna.
Po ostvarenju prava na Potporu, osnovne obveze korisnika Potpore su namjensko trošenje dobivenih novčanih sredstava te ostvarivanje mirovinskog staža u minimalnom trajanju od 12 mjeseci. Namjensko trošenje sredstava dokazuje se dostavljanjem Izvješća o namjenskom utrošku sredstava i pripadajuće dokumentacije. Prilikom predaje polugodišnjeg Izvještaja o namjenskom utrošku sredstava, poduzetnici su već „osjetili“ samostalno poduzetništvo u punom smislu riječi, te su nakon ovog perioda spremni govoriti o svojim iskustvima objektivno i racionalno - jer prvi problemi, odrađene aktivnosti kao i poduzetnički uspjesi su sada već iza njih.

O svome polugodišnjem poduzetničkom iskustvu poduzetnica Jasna Brundić Isaković, vlasnica tvrtke Lotus dizajn je izjavila: „Sretna sam jer sam se ohrabrila i krenula samostalno u poduzetničke vode. Kao samostalna poduzetnica, slobodna sam samostalno organizirati svoje vrijeme te optimalno uskladiti privatne i poslovne obaveze - iako se jasna granica između ova dva područja često gubi. Divno je raditi ono što voliš, jer  tada ti i radno vrijeme predstavlja razonodu.

O važnosti potpore za samozapošljavanje i utrošku namjenskih sredstava Jasna je izjavila: „Potpora za samozapošljavanje i savjetovanje kroz Plavi ured za mene su bili presudni za ulazak u poduzetničke vode. Točno sam znala što mi treba i kako ću usmjeriti sredstva od primljene Potpore. Namjenska sredstva sam utrošila u izradu web stranice i posjetnica - kao marketinško-promotivnog materijala, te u kupnju alata -  profesionalne pegle, industrijske šivaće mašine te profesionalnog električnog noža za tkanine što mi je bilo neophodno za realizaciju dizajnersko – krojačkih ideja i njihov plasman na tržište.“

Svoje iskustvu samostalnog poduzetništva s nam je ukratko podijelio i Robert Vardian, vlasnik tvrtke Sportus Trade: „Kada započinješ vlastiti posao, svaka pomoć je dobrodošla. Sredstva za samozapošljavanje uložio sam u kupnju novog računala, izradu web stranice, a dio sredstava i na podmirenje troškova doprinosa.“ S obzirom na to da je Robert  i prije ulaska u samostalno poduzetništvo vodio poslovanje tvrtki u kojima je radio istaknuo je kako je dobar osjećaj biti sam sebi šef.  

Sportus Trade je tvrtka koja se bavi zastupništvom renomirane sportske opreme, a za sada već imaju sklopljene ugovore o suradnji s ozbiljnim klijentima.
Slijedom navedenih poduzetničkih iskustava, pozivamo sve koji imaju dobru poslovnu ideju da se ohrabre, iskoriste Poticaje za samozapošljavanje koje dodjeljuje Grad Zagreb te tako započnu stvaranje bolje vlastite i opće gospodarske budućnosti!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije