Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drv

Podaci iz Njemačke ohrabrujući za hrvatski turizam: Rezervacije u lipnju dvostruko veće nego lani

Pula: Turisti u gradu
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
1/2
14.07.2021.
u 13:13

Grupa turoperatera DER Touristik navodi kako je prisutna velika želja za putovanjima i nadoknađivanjem propuštenog za vrijeme pandemijske 2020. godine.

Ako je suditi prema podacima koje je objavilo Njemačko udruženje putničkih agencija i turoperatora DRV, ova turistička sezona mogla bi prema svemu sudećem biti dobra. 

DRV je objavio kako su rezervacije za odmore u lipnju ove godine bile dvostruko veće nego u lipnju prošle godine, te kako je velika potražnja za last-minute putovanjima kad je u pitanju ljeto. Hrvatska je Nijemcima i dalje jedna od omiljenih destinacija, a brojni njemački mediji piše kako je njihovim sugrađanima dosta koronavirusa i žele se opustiti u Hrvatskoj te drugim destinacijama, prenosi Fenix-magazine. 

Podaci istraživanja DRV-a na njemačkom tržištu pokazuju da se nije se osjetio negativan efekt zbog širenja delta varijante koronavirusa na brojkama i potražnji putovanja osim za Portugal, a  Grupa turoperatera DER Touristik navodi kako je prisutna velika želja za putovanjima i nadoknađivanjem propuštenog za vrijeme pandemijske 2020. godine.

Trenutačne brojke su za trećinu bolje od očekivanja, ovo ljeto je doista ‘last minute ljeto’ jer većina rezervacija stiže samo osam tjedana prije odlaska na putovanje, dok bi u normalnim okolnostima ta putovanja bila rezervirana još prošle zime – ističu DER Touristiku.

Prema podatcima sustava eVisitor, u Hrvatsku je u prvih šest mjeseci stiglo 380,4 tisuće njemačkih turista ili 49 posto više nego u istom razdoblju 2020., dok su s 2,4 milijuna noćenja u plusu od 73,4 posto.

VIDEO: Posjetili smo vatrogasce u zagrebačkoj Savskoj i provjerili što rade između intervencija: Svaki dan smo u školi, trenira se i kik boks!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije