Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
niže cijene

Pale cijene goriva nakon sedam tjedana

Gorivo
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
17.03.2015.
u 10:09

Više od očekivnja pala je cijena eurodizela koji je pojeftinio između 8 i 11 lipa, ovisno o kompaniji

Cijene naftnih derivata u utorak su pale nakon sedam tjedana neprekidnog rasta. Prema informacijama portala cijenegoriva.info cijena litre eurosupera 95 pala je za 2 lipe kod gotovo svih kompanija. Litra eurosupera 95 sada se prodaje između 9,66 i 9,67 kuna. U utorak je tako prosječni spremnik od 50 litara pojeftinio jednu kunu.

Više od očekivanja pala je cijena eurodizela koji je pojeftinio između 8 i 11 lipa, ovisno o kompaniji. Sada se na velikoj većini benzinskih postaja prodaje u rasponu od 8,87 do 8,89 kuna. Prosječni spremnik od 50 litara od utorak je jeftiniji za 5,5 kuna.

Na žalost vozača koji koriste autoplin, ta vrsta goriva nastavila je s rastom cijene. U utorak je prema informacijama portala cijenegoriva.info poskupila za tri lipe i sada se prodaje po cijeni između 4,71 (Plinski centar Zagreb) i 4,94 kune (Crodux). U ovom valu poskupljenja koji traje osam tjedana, cijena litre autoplina skočila je ukupno 1,41 kunu zbog čega je prosječni spremnik od 50 litara skuplji čak 70,5 kuna.

Inače, u posljednjih mjesec dana cijena sirove nafte na svjetskim tržištima pala je 15 posto. Istodobno, dolar je ojačao u odnosu na kunu za 7,33 posto. Dakle, razlika je 7,33 postotna boda. Bazna cijena benzina (to je cijena umanjena za PDV i trošarine), u utorak je pala 0,39 posto, a dizela za 2,03 posto. Stoga ima prostora za daljnji pad cijena, no on će kao i lani sigurno biti puno sporiji u odnosu na brzinu poskupljenja.

>> Nakon sedam tjedana, pad cijena goriva

Komentara 9

Avatar dmitarX
dmitarX
10:23 17.03.2015.

2 lipe? Oooo, pa hvala!

TH
than
10:29 17.03.2015.

50 litara i 1 kuna ? Jos samo tako milijarde puta i imati cu kao Todoric. Vise sam potrosio za struju citajuci ovu vijest nego sto je pojeftinila litra benzina. Ako je kod nas vijest da je nesto pojeftinilo za cak dvije lipe, onda samo nemojte pisati vijesti o akcijama u trgovinama gdje nesto pojeftini za daleko vise.

HR
hromcan
10:35 17.03.2015.

STVARNO MNOGO kud cemo sa novcima!? Trebamo nekog da nas savjetuje kud uložiti ovaj silni novac koji nam je ostao....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije