Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
120 tisuća $ kvadrat!

Ovo su ulice s najskupljim nekretninama na svijetu!

Pollock’s Path,Hong Kong
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
23.11.2013.
u 19:11

Zamislite jedan kvadratni metar? Nije previše, jel' tako? Možda stane samo jedan stolić za kavu. No, u svijetu ima mjesta gdje kvadratni metar u nekretninama stoji više od 100 tisuća dolara

Zamislite jedan kvadratni metar? Nije previše, jel' tako? Možda stane samo jedan stolić za kavu. No, u svijetu ima mjesta gdje kvadratni metar u nekretninama stoji više od 100 tisuća dolara, piše Billionaire.

No, ta cijena kvadrata u nekretninama za najbogatije ljude na svijetu je realnost. Portal Billionaire.com je sastavio listu 10 najskupljih ulica na svijetu. Poredak su napravili na temelju prosječne cijene kvadratnog metra.

1. Pollock’s Path, Hong Kong - cijena kvadrata 120 tisuća dolara

Ovo je trenutno najskuplja ulica na svijetu koja privlači mnoge milijardere u Hong Kongu. Stan u ovoj ulici 2011. godine prodan je za nevjerojatnih 103 milijuna dolara.

2. Kensington Palace Gardens, Velika Britanija - cijena kvadrata 107 tisuća dolara

Druga najskuplja ulica na svijetu nalazi se u Londonu. Ovdje cijene nekretnine stoje i do 195 milijuna dolara. Na broju 17. ovdje živi i ruski milijarder Roman Abramović.

3. Avenue Princesse Grace, Monako - cijena kvadrata 86 tisuća dolara

Monako je prava "Meka" za europske milijardere. U doba nekretninskog buma cijena kvadrata u ovoj ulici bila je i 135 tisuća dolara po kvadratnom metru.

4. Boulevard du Général de Gaulle, Francuska - cijena kvadrata 79 tisuća dolara

Cap Ferrat je ekskluzivni poluotok na Azurnoj obali te je najskuplja lokacija na svijet koja se ne nalazi na urbanom području. Smještena je 15-ak kilometara od Monaka.

5. Paterson Hill, Singapur - cijena kvadrata 42,500 dolara

Cijene na ovom mjestu su porasle tijekom prošle godine. Blizu je centra Orchard Road Shopping Belt gdje se nalaze ekskluzivne trgovine i restorani, a oko njega se nalaze i poznate međunarodne škole.

6. Chemin de Ruth, Švicarska - cijena kvadrata 37 tisuća dolara

Nalazi se blizu Ženevskog jezera, a kuće u ovoj ulici najčešće imaju prekrasne vrtove i velike bazene. Između 2008. i 2010. godine pet nekretnina u ovoj ulici prodano je za više od 13,1 milijuna dolara.

7. Romazzino Hill, Sardinija - cijena kvadrata 32,900 dolara

8. Ostozhenka, Rusija (Moskva) - cijena kvadrata 29 tisuća dolara

9. Peta Avenija, SAD (New York) - cijena kvadrata 28 tisuća dolara

10. Avenue Montaigne, Francuska, Pariz - cijena kvadrata 26 tisuća dolara

>>Za stan od 110 četvornih metara najam 2250 kuna

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije