Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Otvorena izložba inovacija - INOVA 2013.

croenergo.eu
Foto: croenergo.eu
1/2
PR
Autor
PR članak
13.11.2013.
u 15:35

Na Zagrebačkom velesajmu u paviljonu 7 i 7a danas su otvoreni 38. Hrvatski salon inovacija s međunarodnim sudjelovanjem - INOVA te 9. Izložba inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova - BUDI UZOR, a koji se održavaju u organizaciji Hrvatskog saveza inovatora, Saveza inovatora Zagreba i tvrtke TERA-Tehnopolis, suorganizaciji Saveza riječkih inovatora, Saveza inovatora Primorsko-goranske županije, Hrvatske udruge inovatora-poduzetnika te Saveza za energetiku Zagreba, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Milana Bandića, supokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore i svjetskim pokroviteljstvom World Invention Intellectual Property Association-a.

"Ova izložba je najveća, dosad održana, izložba inovacija u Republici Hrvatskoj, a i jedna je od većih, po broju stranih delegacija u svijetu. Nama je to znak da ste osjetili napore naših inovatora koji i uz vašu veliku podršku otvaraju prozore sretnije budućnosti i u prijateljskom okruženju maštaju o svijetu dobrote, ljubavi i mira. Danas ovdje prisustvuju izlagači iz trideset i jedne zemlje, a isto toliko dalo nam je podršku u organizaciji, s vjerom i nadom da ćemo s preko petsto izložaka, pomoći u stvaranju ekološki čistog i zdravog svijeta, u kojem će radost i sreća postati svakidašnjica življenja", istaknuo je prilikom otvorenja sajma mr.sc. Ladislav Prežigalo, predsjednik priređivačkog odbora INOVA-e.

Bogati program ovogodišnje INOVA-e obuhvaća izložbu komercijalnih inovacija (161 dostignuće hrvatskih inovatora i poduzetnika koja nisu ranije izlagana na izložbama INOVA-BUDI UZOR), prodajnu izložbu 30 novih proizvoda uspješnih trgovačkih društava,specijalnu izložbu 5 inovacija u turizmu (organizira se u suradnji sa Savezom za energetiku Zagreba putem prestižne godišnje nagrade 'CBTour'), specijalnu izložbu 8 inovacija u energetici i zelenom gospodarstvu (organizira se također u suradnji sa Savezom za energetiku Zagreba putem prestižne godišnje nagrade 'GREENOVATION' te sa članovima organizacije), izložbu inozemnih inovacija (izložba će imati istaknuto međunarodno obilježje uz sudjelovanje velikog broja inozemnih izlagača iz 31 države sa 152 inovacije), izložbu inovacija mladih (62 najbolja dostignuća mladih inovatora, nastalih u okviru škola, fakulteta i klubova mladih inovatora protekle godine. Izbor najboljih vrši se na izložbi INOVA-MLADI 2013. u svibnju u Zagrebu i 6. Nacionalnoj izložbi inovacija mladih u Bakru) te izložbu101 studentskog poslovnog plana.

"Riječ je o najvećem salonu inovacija u Hrvatskoj na kojem se predstavlja više od 550 inovacijskih dostignuća međunarodnih i domaćih inovatora. Posebna zahvalnost pripada predstavnicima 31 međunarodne delegacije koji su došli u Hrvatsku. Posebnost INOVA-e leži i u radu međunarodnog ocjenjivačkog suda koji će izabrati najbolje inovacije 2013. godine", istaknuo je Neven Marković, glavni tajnik Saveza inovatora Zagreba.

INOVA 2013. održava sve do nedjelje, 17.11.2013., paralelno sa Međunarodnim sajmom knjiga i učila - INTERLIBER. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Želite prijaviti greške?