Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi intervju

Otkriveno kako izgleda život suvlasnika novaljske Papaye

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
11.11.2014.
u 13:46

Prvi intervju za hrvatske medije Bušljeta je dao za poseban prilog Poslovnog dnevnika, Business people No1.

Prije desetak godina mladi zagrebački poduzetnik Ivan Bušljeta pokušao je u medijima promovirati priču o ambicioznom projektu koji je pokrenuo sa svojim partnerima i nadjenuo mu ime Papaya. 
Svoj beach klub tada su vizionarski zamislili kao magnet za turiste koji će od malene novaljske plaže Zrće jednoga dana stvoriti svjetsku senzaciju. No, malo tko je htio saslušati, na stranicama novina i televizijskim ekranima mjesta za njih, priznaje, nije bilo. Danas je sve drukčije. Bušljeta i suradnici svoj su naum ostvarili, Papaya je globalno renomirani party brend. Nema tko ne želi njihovu priču. Štoviše, za nju se nerijetko otimaju i strani mediji. 

Prvi intervju za hrvatske medije Bušljeta je dao Poslovnom dnevniku (intervju u cijelosti pročitajte ovdje), točnije posebnom prilogu Poslovnog dnevnika, Business people No1. Tek mu je 37 godina, a već upravlja jednom od najprodornijih ugostiteljskih grupacija u državi. Kako je uopće završio u biznisu, objasnio je za Poslovni dnevnik.

"Potrebna nam je šira priča u gradu Novalji, ali i cijelom otoku Pagu. Definitivno se ne može dalje bez ozbiljnijeg iskoraka u sektor s četiri ili pet zvjezdica, nešto poput onoga što se radi u Istri, Dubrovniku ili na Hvaru, koji imaju dobre hotele i restorane, mnoštvo vila s bazenima... Moraju se pokrenuti novi sadržaji jer ne može samo plaža od 500 metara sve napraviti sama. Trebaju nam hoteli, butik hoteli, marina, možda i casina, vrhunski restorani. Istina, Novalja se vodi kao grad, ali riječ je o vrlo malom mjestu sa samo 2000 stanovnika i nedovoljno razvijenom infrastrukturom. Nema sportskog aerodroma, marina, golfskih terena. Sve je to dosta sezonalno. A potrebne su infrastrukturno jake investicije – prometnice, kolodvori, nešto što bi u tom smislu zadovoljavalo potrebe grada od nekoliko desetaka tisuća stanovnika. Stvar je jasna. Kvalitetan gost neće ići svih sedam dana u Papayu. On želi trošiti i drugdje, fino jesti, otići gliserom na neki izlet, roniti, jedriti... Mi se obraćamo turistima od 18 do 40 godina, a oni danas žele vidjeti što više, traže vrhunska iskustva, a sedam dana Papaye od jutra do mraka, budimo iskreni, nije takvo iskustvo. I mi to podržavamo, zadovoljni smo da gost od sedam dana boravka na Pagu, dvije-tri noći posjeti naš klub", kaže između ostalog.

"Teško je takav posao voditi na klasičan korporativan način. Moraš biti tamo. Imamo mi, naravno, poslovne urede i radna vremena, ja imam obiteljski život – suprugu i dvoje djece i to previše ne trpi, ali ipak sam ljeti nekoliko mjeseci stalno u Papayi. Imamo klub za pet tisuća ljudi, velika je to produkcija, a kako se dugo bavim tim poslom imam oko za vidjeti stvari koje netko drugi ne bi i zato moram biti na licu mjesta. Ali nisam otišao u krajnost i dao se u taj noćni život onako kako ljudi izvana možda imaju sliku vodeći se nekim urbanim legendama. Dokaz sam da se takav posao može voditi iz prve ruke, a da ne poremeti ostatak života", opisuje život voditelja ovakvog projekta koji se uglavnom zasniva na noćnom životu. 

Sve je na prodaju, pa i Papaya

Zanimljivo je da je Bušljeta izjavio kako bi, da mu netko na stol stavi uistinu ''masnu'' ponudu, prodao Papayu. Na pitanje je li bilo kakvih ponuda, odgovara: "Ne. Da se razumijemo, mi ne razmišljamo u tom smjeru, naši planovi s Papayom su uistinu dugoročni te se ponašamo kao da ćemo i sljedećih 20 godina biti u Novalji. Dosad se nije dogodila situacija da nam netko nudi nešto u tom smislu niti postoje naznake da će se takvo što dogoditi. Ali to ne znači da mogućnost ne postoji. Upitan kakva bi trebala biti ponuda koju ne bi odbio, odgovara: "Iskreno, ni sam ne znam". Dodaje i jedno ''možda'' kao odgovor na pitanje bi li to trebala biti ponuda koja bi značila da on i njegovi partneri do kraja života žive i više nego lagodno. Cijeli članak pročitajte na stranicama portala Poslovni.hr.

Ključne riječi

Komentara 19

MK
MKGRA
15:47 11.11.2014.

To leglo droge treba zatvoriti

DU
Deleted user
20:17 11.11.2014.

A Kak. Kao Todoriću - helikopterom u lov, kao sanaderovim kćerima- tak bogata familija - ma od kuda bogatstvo - pa djeca studiraju prek bare - ili možda stanuju kod Kolinde? Kako živi; kao Ljubičić, Pripuz, Kojić, Bandić, kao Luka Rajić, kao Zagorac, kao.Vidošević, Petrač,Ivić Pašalić..kao stotine koje smo na silu financirali -

TT
tik tak
14:34 11.11.2014.

Ma prava poštenjacina vidi se na faci!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije