Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Otkrijte kako možete trgovati cijenom dionica Tesle

Fortrade
Foto: Promo
1/2
28.04.2021.
u 09:09

Čuveni proizvođač električnih automobila, Tesla Inc, ove godine bi mogao nastaviti sa nevjerojatnim rastom koji je doživjeo u za njega zlatnoj 2020. godini. Iako dionica tvrtke Tesla za sada nije ostvarila uspon sličan skoku od prošle godine, mnogi analitičari smatraju da će tvrtka nastaviti sa rastom u 2021. Dionica Tesle je prošle godine porasla preko 392%.

Fortrade, za sve koji su zainteresirani naučiti kako od svoje kuće trgovati cijenom dionica Tesle (takozvani financijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele proširiti svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica Tesle”. Vodič je prilagođen svim razinama znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica Tesle” preuzmite ovde.

Tesla ne raste samo zahvaljujući kultnom statusu među ulagačima. Pozitivni podaci o poslovanju tvrtke pružaju veću stabilnost cijeni dionice.

Tvrtka je u siječnju potvrdila da je peto tromjesečje za redom ostvarila profit. Za Teslu je od velikog značaja bio pristup na listu indeksa S&P500 prošle godine, nakon čega su veliki investicijski fondovi masovno kupovali dionice ove tvrtke.

Jedan od najvažnijih pozitivnih čimbenika je ogromna ekspanzija kineskog tržišta na kojem će potražnja za električnim automobilima prema prognozama u 2021. godini porasti za 40%. Kineska vlada je uvela nove zakone koji pružaju podršku kupcima električnih automobila, što bi trebalo potaći rast potražnje. Tvrtka je u siječnju objavila planove o proizvodnji i prodaji automobila u Indiji, još jednog ogromnom tržištu koje bi također željelo preći na čistiju energiju.

Foto: Arena Hospitality Group

Pobjeda Bidena i njegove Demokratske strane na predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Državama i uspostavljanje kontrole Demokrata nad Senatom bili su od velikog značaja za tvrtku Tesla. Biden je početkom mjeseca objavio plan za ulaganja u infrastrukturu vrijedan 2000 milijardi dolara, koji obuhvaća i program za zelenu energiju. Za industriju električnih automobila je izdvojeno 174 milijuna dolara, a tim novcem će se između ostalog izgraditi i 500.000 stanica za napajanje električnih automobila diljem SAD. To bi trebalo dodatno potaći kupnju električnih automobila.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica Tesle” preuzmite ovde.

S druge strane, mnogi tradicionalni proizvođači automobila kao što su Volkswagen, BMW, Ford i Daimler razvijaju vlastite električne automobile, ili već imaju model u proizvodnji. Drugi rivali, kao što je kineski Nio, također proizvode električna vozila, ali se i dalje nisu dokazali na svjetskoj pozornici. Čak je i Apple nedavno objavio namjeru ubrzati program razvoja električnih automobila, ili stupiti u partnerstvo sa proizvođačima električnih ili tradicionalnih automobila. Teslina potencijalna konkurencija želi svoj dio kolača, ali svi učesnici su više mjeseci u zaostatku za ovim tržišnim liderom.

Još jedan čimbenik koji je ograničavao uspon cijene dionice tvrtke Tesla ove godine bila je svjetska nestašica čipova potrebnih za proizvodnju električnih automobila. Teslin rival Nio je bio prinuđen obustaviti proizvodnju, a mnogi se boje kako će se i Tesla naći na udaru, što bi moglo predstavljati prepreku u postizanju željenog broja isporuka.

Mnogi ulagači su optimistični uoči nove sezone financijskog izvještavanja kada tvrtke objavljuju rezultate tromjesečnog poslovanja, a Tesla je na vrhu liste što se tiče pozitivnih očekivanja.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica Tesle” preuzmite ovde.

Izvor: Bloomberg, Reuters, CNBC
CFD-ovi (ugovori za razlike) su kompleksni instrumenti s visokim rizikom od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 74% - 89% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti shvaćate li kako funkcioniraju CFD-ovi i možete li si priuštiti visoki rizik od gubitka novca. Budite svjesni: možete izgubiti sve, no ne više od salda na računu za trgovanje. Ti proizvodi možda nisu prikladni za sve klijente, stoga svakako morate biti sigurni da razumijete rizike i potražiti neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu ili zahtjev za transakcijom u bilo kojem financijskom instrumentu. Fortrade odbacuje svaku odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih informacija, kao niza bilo kakve posljedice koje nastanu kao posljedica uporabe ovih informacija. Ne daju se bilo kakva jamstva točnosti ili potpunosti tih informacija te, stoga, svaka osoba koja djeluje na temelju tih informacija, čini to u potpunosti na vlastiti rizik. Informacije na ovom web-mjestu nisu namijenjene za stanovnike Sjedinjenih Država ili Belgije i nisu zamišljene da budu distribuirane ili korištene od strane bilo koje osobe, u bilo kojoj državi ili jurisdikciji u kojima bi takva distribucija ili upotreba bila u suprotnosti s lokalnim zakonima ili regulativom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije