Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Novi projekt Montažstroja: Budućnost je sada

Montažstroj traži zaposlene i poduzetne osobe od kojih očekuje da pokažu potencijal i snagu mlade populacije Hrvatske te da u depresivnim vremenima pokažu da ima mjesta i za optimizam.
05. studenoga 2012. u 08:45 3 prikaza
Montažstroj
Foto: Montažstroj

Montažstroj pokreće projekt okrenut prema budućnosti. U vremenima u kojima je Hrvatska suočena s ekonomskom krizom i zapuštenošću kulturne klime, Montažstroj nastoji pronaći odgovor na ekonomske, društvene i kulturne izazove na pragu ulaska Hrvatske u Europsku uniju. A odgovore na ta pitanja potražit će zajedno s osobama u čijim rukama budućnost i jest. Nakon rada s obespravljenim slojevima našeg društva, jedinstveni hrvatski kulturni brand koji objedinjuje različite umjetničke discipline i nove medije na društveno odgovoran način kreće u potragu za vizijom budućnosti naše zemlje.

Montažstroj traži zaposlene i poduzetne osobe do 35 godina starosti - menadžere, kreativne direktore, PR stručnjake, copywritere i financijske stručnjake te sve druge uspješne, talentirane i entuzijastične osobe - od kojih očekuje da pokažu potencijal i snagu mlade zaposlene populacije Hrvatske te da u depresivnim vremenima pokažu da ima mjesta i za optimizam. Montažstroj će video kamerama pratiti čitav proces rada koji će završit scenskom izvedbom prvog hrvatskog udžbenika – ne povijesti – već budućnost. U razgovorima s ovim mladim stručnjacima Montažstroj se neće baviti pitanjima njihovih radnih uvjeta niti informacijama o tvrtkama koje ih zapošljavaju, već će ih pokušati potaknuti da zamišljaju hrvatsku budućnost i kreiraju njezine moguće scenarije.

Projekt „Budućnost je sada“ započet će zajedničkim okupljanjem od 19. do 24. studenoga u prostorima Hrvatske gospodarske komore, a nastavit će se kroz višemjesečni period kreativnih team buildinga u kojima će se sudionici i sukreatori projekta moći rasteretiti od svakodnevnog poslovnog stresa. Sastanci, razgovori i pokusi bit će usmjereni ka stvaranju scenarija predstave „Budućnost je sada“. Predstava će javnosti predstaviti mladu snagu hrvatskog gospodarstva te više mogućih scenarija budućnosti. „Budućnost je sada“ pokazat će da već danas moramo odgovoriti na izazove koji nas neminovno očekuju sutra.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti slanjem kontaktnih informacija, kratke biografije i fotografije na e-mail info@montazstroj.hr sve do 19. studenoga 2012. godine, nakon čega će dobiti informacije o daljnjoj proceduri sudjelovanja u projektu u kojemu nije važno kazališno iskustvo, već optimizam.

STRANCI U HRVATSKOJ
Claire Sangster Jokić: Kod Hrvata mi se sviđa zajedništvo, a ovdje imam bolji život nego što bih imala u Kanadi
Gorenje
Održavanje rublja
Mirisali su majice ispitanika nakon sat vremena intenzivnog treninga: Majice zapečatili u plastične vrećice kako miris ne bi isplahnuo