Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORIS VUJČIĆ:

'Novi model rasta ide sporije no što želimo'

boris vujčić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
14.11.2013.
u 07:43

Proces će potrajati godinama, rekao je guverner HNB-a

Ekonomija se počela preusmjeravati na nov model rasta temeljen na investicijama i izvozu, ali taj je proces sporiji nego što bismo mi to htjeli i potrajat će godinama, istaknuo je guverner HNB-a Boris Vujčić, domaćin treće konferencije o strukturnim reformama, a u prvom planu bilo je iskustvo Švicarske u privlačenju investicija koje bi trebala kopirati i Hrvatska.

Marie-Gabrielle Ineichen-Fleisch, švicarska državna tajnica, kazala je da ta zemlja svoj uspjeh može zahvaliti inovacijama i konkurentnosti:

– Za biznis su najvažniji politička i gospodarska stabilnost, pravna sigurnost i predvidljivost odluka vlasti. Imamo izbalansiran proračun i ograničenja u zaduživanju, fleksibilno tržište rada, obrazovni sustav koji puno polaže na edukaciju u tvrtkama. Potpredsjednik Vlade Branko Grčić najavio je poboljšanja u pribavljanju dozvola.

>> Vujčić priprema neograničene kredite za tvrtke

Ključne riječi

Komentara 3

BU
bubimima
09:23 14.11.2013.

A šta potpredsjednik Vlade Branko Grčić kaže na prednostima Švicarske koje je Marie-Gabrielle Ineichen-Fleisch nabrojala? Hrvatska ne zadovoljava niti jedan od tih uvjeta.

Avatar gladnijura
gladnijura
09:38 14.11.2013.

Kad bi preko noći, sva proizvodna postrojenja koja su nestala u ratu i pretvorbi, nekim čudom počela ponovno proizvoditi, i opet bi nam trebalo barem 20 godina da se vratimo gdje smo bili prije rata. A i to je pitanje jer su svi proizvodili preskupo i nekvalitetno. Za nas ne vrijede pravila kao za sisteme koji su stoljećima kapitalizam. Naše su glave i dalje u socijalizmu koji može postojati samo na nebu.

AU
autoritet
16:05 14.11.2013.

O kakvom "modelu rasta" govori g. Vujčić? Čini se da je popio previše koktelčića s g. premijerom pa mu se priviđaju nepostojeće stvari i modeli...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije