Naše su tržnice praznik za oči, to rijetko koja zemlja ima
Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić o pozicioniranju Hrvatske kao vrhunskog eno-gastro odredišta
Komentari 19
Jeste li bili una tržnicu u Španjolskoj ili Francuskoj ili Italiji ????? Ovaj novinar mlati praznu slamu.. Šefovi otišli na Jadran pa se mora nešto napisati...
Ovaj naslov moze napisati samo netko tko nije makeo od doma.
Praznik za oči...možeš samo gledati u našoj situaciji!
Šteta samo što ih nadjačaju u prodaji razni strani lobiji koji otrove prodaju po danpinškim cijenama, prodaju zapravo bolest i smrt a ovo zdravlje trune na kraju dana jer se nema kome prodat!
šteta kaj je sve umjetno
šteta kaj je većina uvozna a prodaje se pod domaće.
Stvarno je istina da nema punijih tržnica "Strane Robe" na cijelom Svijetu kao što imamo mi u Hrvatskoj?! Nitko skoro da i ne sadi a svi su OPG-ovci!? Jer, kako je moguć paradajz u 2. mjesecu, jabuke ove godine prije Petrovača i da ne nabrajam?! U sjevernom dijelu Zemlje, paradajz počinje zoriti početkom ili sredinom Kolovoza!? A želite li vidjeti kako vaše OPG-ove prodavačice kopaju svoje vrtove, najbolje je otići na Zelenu tržnicu rano ujutro!? Tamo ćete ih sve naći u kupnji robe na veliko, te Vas snabdijevaju na pojedinim tržnicama Grada?! No nije ni to jednostavno ni lako! Narade se ljudi, jer ni preprodaja nije lagani rad!? No gdje je tu OPG!?!?
Dosta toga je iz uvoza čim vidim onaj PVC paradajz ko da su ga iz kalupa izvadili možeš misliti kako je to raslo na hrvatskoj zemlji
tržnica uglavnom prilično skuplja od shopcentara. jedino ako znaš tko je mulja
baš lijepa reklama. i hvalisanje. ali sa puno laganja. svježa riba na našim tržnicama? hm, hm, hm. naručite u restoranima na jadranu našu ribu, dobiti ćete je samo u specifikaciji računa, a ona je došla iz fao zona koje su dalje od sirije... da bi danas kupovali ribu morate znati i latinski jezik, pa ne bi onda tolko kupovali file od soma... svaka zemlja ima svoje specifičnosti, i naravno da na tržnicama se to vidi. recimo naše su pune voća i povrća iz italije, grčke i španjolske, sa uredno nalijepljenim markicama 'domaće'. prošle godine sam iskreno posumnjao i u 'domaće' vrhnje. za suho meso znamo da nije naše, već mađarsko, poljsko, njemačko, dansko. junetina je u biti stara krava, teletina mlada krava od 3 godine najmanje. da, gastro destinacija smo, narezati skupog pršuta i natočiti deci crnog vina je finale naše ponude. štrukli vrhunski desert. a onda? pa slovenci imaju daleko više toga za ponuditi, odite jednom u jeruzalem i vidjeti ćete kvalitetu i brojnost. bosanci isto, srbi također. jedino što svi mi imamo na jelovniku zajedničko i najčešće naručivano 'čevapi, ražnjići, pizza'.
Svugdje u svijetu su tržnice i lokali u blizini meke za turiste. A o bogatstvu i raznolikosti ponude može se raspravljati, iako nekako sumnjam da su naše po tom kriteriju uopće mjerljive s recimo azijskim. Naravno da ambijent i arhitekturaa igraju također važnu ulogu, pa je po tome naš Dolac svakako pri samom vrhu.
Nemože se mjeriti prema tržnicama centralne amerike i Azije
rijetko koja zemlja ima da koljes svinje u vlastitom dvoristu I to pred djecom
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Hrvatsko more je lijepo. Djelo prirode. Hrvatsko zemljište je plodno, djelo prirode. Hrvatske tržnice su bogate, djelo hrvatskog puka iliti vrijednih ratara. A Hrvatska tone. Djelo političke klike u zadnjih 20 god.Dokada?