Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Gospodarstvo

Nakon prošlogodišnjeg Foruma, u Hrvatsku dolazi investicija vrijedna više od 500 milijuna eura

Utjecajni republikanac, bivši kongresmen i bivši član američkog senata Rick Santorum dolazi na 2. Investicijski forum zdravlja i turizma Adriatic regije u potrazi za investicijama
12. rujna 2018. u 11:24 581 prikaza
Investicijski forum zdravlja i turizma
Pogledajte galeriju 1/4

Među brojnim pripadnicima poslovne i investitorske zajednice, koji su najavili svoj dolazak na ovogodišnji Investicijski forum zdravlja i turizma u Zagrebu, posebno se ističe političko-poslovno lice, bivši američki kongresmen i čovjek koji je bio u tijesnoj utrci za republikanskog predsjedničkog kandidata 2012. godine, g. Rick Santorum. Santorum je visoko pozicionirani Republikanac blizak administraciji sadašnjeg američkog predsjednika Donalda Trumpa. Njegovu javnu poziciju i utjecaj treba sagledati i kroz ulogu političkog komentatora američkog CNN-a te kroz njegovo zanimanje za biznis, što je i razlog njegovog dolaska na ovogodišnji Forum.

Drugi po redu Investicijski forum zdravlja i turizma Adriatic regije održava se od 10. do 12. listopada 2018. u zagrebačkom hotelu The Westin i ponovno okuplja svjetski priznate stručnjake i poduzetnike s ciljem razmatranja iskorištavanja iznimnog zdravstveno-turističkog potencijala Adriatic regije, kako bi postala cjelogodišnje poželjna destinacija.

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog prvog izdanja Foruma koje je urodilo spajanjem investicijskog projekta „Pašman Rivijera“ s američkim investitorom Jeffom Blackardom, ovogodišnji Forum pobudio je zanimanje nekoliko poslovno-investitorskih grupacija iz različitih zemalja svijeta, koje su najavile svoj dolazak u Zagreb u potrazi za novim investicijama.

Investicijski forum zdravlja i turizma | Autor : Jeff Blackard, vlasnik developerske američke tvrtke Blackard Global

Nadalje, Jeff Blackard, vlasnik developerske američke tvrtke Blackard Global, čija je nedavna ponuda za realizaciju turističkog razvojnog projekta „Pašman Rivijera“ od 500 milijuna eura ocijenjena prihvatljivom, zadovoljivši iznimno visoke kriterije za samog ponuđača, potvrdio je dolazak i aktivno učešće kroz prezentaciju na Forumu s kojom će predstaviti svoje daljnje poslovne planove i viđenje razvoja Adriatic regije.

Investicijski forum zdravlja i turizma | Autor : g. Christian Glauser-Benz, član slavne obitelji Benz Forum će ove godine ugostiti i g. Christiana Glauser-Benza, člana slavne obitelji Benz, koji obnaša funkciju potpredsjednika za razvoj američke Dream Hotel Group, jedne od najekskluzivnijih grupacija s nekoliko hotelskih luxury brendova. Kao veliki stručnjak u industriji nekretnina s posebnim naglaskom na hospitality segment, g. Benz ovaj Forum vidi kao iznimnu mogućnost za upoznavanje s aktualnim investicijskim projektima, za predstavljanje vlastitih ideja i otvaranje mogućnosti poslovanja u regiji.

„Prošlogodišnji Investicijski forum zdravlja i turizma Adriatic regije kroz niz je projekata odredio smjer uvođenja inovativnih proizvoda poput medicinskog wellnessa u hotele, stvaranja neophodne infrastrukture za cjelogodišnju destinaciju za silver generaciju te izgradnje dodatne zdravstvene infrastrukture.

Investicijski forum zdravlja i turizma | Autor : dr. Miljenko Bura, nositelj ideje Investicijskog foruma zdravlja i turizma Adriatic regije Ovogodišnji će Forum ponuditi nove projekte i nove zdravstveno-turističke destinacije. Interes i dolazak ovakvih ulagača znači da smo uspjeli u našoj namjeri.“ – izjavio je dr. Miljenko Bura, nositelj ideje Investicijskog foruma zdravlja i turizma Adriatic regije i konzultant Medicinske Grupe d.o.o.

„Pašman Rivijera, projekt koji je prezentiran prošle godine na Forumu, zaživjet će i omogućiti investiciju od 500 milijuna eura, što će ujedno predstavljati i najveću investiciju u Hrvatskoj. Prezentacijom i realizacijom sadašnjih i budućih projekata, cilj nam je Hrvatsku i cijelu Adriatic regiju učiniti poželjnom destinacijom, ne samo u tradicionalno atraktivnim ljetnim mjesecima, već i cijele godine, a poticanje investicija u zdravstveno-turističku infrastrukturu pozitivno će djelovati na rast i razvoj gospodarstva u cjelini.“ – naglašava dr. Miljenko Bura.

Investicijski forum zdravlja i turizma | Autor : Detaljan program Foruma može se pronaći ovdje.

Hrvatski rukometni savez
RUKOMETNO LUDILO
Ajmo Kauboji! Kompletan vodič za praćenje utakmica rukometne reprezentacije
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Slasni zalogaji
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene