Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slijedi oporavak?

Nakon 9 mjeseci pada, u siječnju zabilježen rast industrijske proizvodnje

Đuro Đaković
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
04.03.2014.
u 13:38

Proizvodnja kapitalnih proizvoda pala, za 1,6 posto.

Državni zavod za statistiku objavio je danas da je industrijska proizvodnja, prema kalendarski prilagođenim podacima, u siječnju porasla za 5,4 posto u odnosu na prethodni mjesec, dok je u odnosu na siječanj prošle godine ojačala 2,2 posto. 

U siječnju je na godišnjoj razini najviše, 11,7 posto, porasla proizvodnja intermedijarnih proizvoda. S rastom od 2,2 posto slijedi sektor netrajnih proizvoda za široku potrošnju, a potom trajnih proizvoda za široku potrošnju, s rastom od 1,5 posto.  Proizvodnja kapitalnih proizvoda pala, za 1,6 posto.

>>Dalmacija, Lika 
i Zagorje izgubili najviše, Zagreb 
i Istra najmanje

>>Deficit će biti još veći zbog otpisa dugova tvrtkama?

Komentara 2

ME
merlinka
15:48 04.03.2014.

Lažete..

MA
marsovac
17:47 05.03.2014.

mrak, mrak mrak, statistika: u sijecnju proizveo dva vagona u veljaci proizveo tri vagona Proizvodnja porasla za 50%, hi, hi, hi, Osnovni troskovi pokriveni kreditima, pomoc iz proracuna, socijalne dadjbine neplacene, radnici nisu dobili placu......... Porast proizvodnje od 50% ue od 50% u usporedbi sa sijecnjem, hi,hi,hi,..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije