Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sezonski turizam

Moramo razvijati poslovni, ali i zdravstveni i gastroturizam

Vir - Konferencija Turizam i urbanizam
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/17
30.09.2019.
u 20:48

Hrvatska najviše turista privlači tijekom srpnja i kolovoza, moramo smanjti jaz u odnosu na ostala razdoblja

Sezonski turizam više nije trend, već ustaljen problem, a da bismo produljili dolaske na cijelu godinu, prema riječima Kristofera Hintereggera, člana uprave tvrtke PKF tourism expert, moramo se poslužiti primjerima dobre prakse.
 Za razliku od Hrvatske, koja najveći broj turista privlači tijekom srpnja i kolovoza, mnoge su zemlje Europe raznovrsnošću i ponudom specifičnih oblika turizma uspjele smanjiti taj jaz. Dobar primjer su države poput Austrije ili Njemačke koje upravo među svojim stanovništvom imaju mnogo turista.

Hrvatska tijekom srpnja i kolovoza ukupno ostvaruje 49 posto ukupnih dolazaka. Njemačka primjerice u srpnju i kolovozu ostvaruje ukupno 24 posto dolazaka. Austrija je s druge strane razvila zimski turizam te za vrijeme zimskih mjeseci ostvaruje gotovo isti postotak dolazaka kao u ljetnim mjesecima. Tome u prilog ide i raznovrsnost, a iako nemaju klasičan ljetni turizam, nude sadržaje vezane uz ljetovanje na jezerima i odmore u spa resortima.

Osim toga, domaći turisti u Austriji su daleko češći pa oni sadržaje konzumiraju zadržavajući se u prosjeku 4,4 dana, a Hrvati tek 1,9.
“Da bi se Hrvatska razvijala u smjeru cjelogodišnjeg turizma, treba razvijati MICE turizam, zdravstveni turizam, kulinarske događaje i slično’’, rekao je Hinteregger.

Komentara 1

AN
antonelić
20:59 30.09.2019.

najvažnije je preskakati srpanjsku rupu ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije