Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANDREJ GRUBIŠIĆ

Mit o samodostatnosti je ležanje na luftmadracu dok ne shvatimo da je probušen

Labud tvornica
Igor Soban/PIXSELL
11.03.2022.
u 18:22

Čini mi se da se pod samodostatnošću uglavnom smatra proizvodnja nekog proizvoda u Hrvatskoj sa svrhom zadovoljavanja potražnje hrvatskih potrošača. Znači li to da hrvatski proizvođač (valjda u domaćem privatnom vlasništvu?) proizvodnju primarno plasira domaćim kupcima, a višak, nakon namirenja domaće potražnje, plasira izvan Hrvatske?

Komentara 1

MA
ManoloBlahnik
18:33 11.03.2022.

Samodostatnost uopće nije mit, pogotovo kod nas. Zna se da možemo hraniti 20 milijuna ljudi bez beda. Drugi je par postola sramotna činjenica što to ne radimo, dapače stanovništvo odlazi, zemlja se ne obrađuje, naravno začarani krug zatvara neuređenost državee koja praktički generira sve ovo što sam napisao. Ne, nije mit. Ok o tehnici se može razgovarati, ali da dođe stani-pani, tehniku ne možeš jesti zar ne? Ne možeš pojesti čip zar ne? Ali možeš itekako pojesti lički krumpir. Točka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije