Naslovnica Biznis Gospodarstvo

Ministar Cappelli: Ne zabrinjavaju me brojke o broju turista

Hrvatsku je u prvoj polovici srpnja posjetilo 165 tisuća turista manje nego lani u istom razdoblju
24. srpnja 2018. u 19:22 9 komentara 533 prikaza
Gari Cappelli ministar turizma
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Ministar turizma Gari Cappelli poručio je iz Opatije kako ga ne brinu brojke o broju turista, te kako Hrvatska ima svoje tržište.

Turisti U srpnju 165.000 turista manje Manje turista nije loš znak, od masovnosti je unosnija – kvaliteta

"Moramo nuditi kvalitetu i podizati cijene, a ne brojiti ima li dva gosta više ili manje“, rekao je ministar navodeći da, unatoč različitim informacijama, sada ima šest do sedam posto više gostiju nego prošle godine, dok je u protekle dvije godine ostvaren rast od 20 posto. "Susjedi se vraćaju, ne moramo se zabrinjavati. Hrvatska ima svoje tržište i uvijek će imati svoju kvalitetu“, poručio je Cappelli koji je Opatiju posjetio povodom Dana grada te se sastao s opatijskim gradonačelnikom Ivom Dujmićem i svim načelnicima općina liburnijske rivijere koji su mu predstavili projekt zajedničkog nastupa na turističkom tržištu.

Hrvatsku je, izvjestili su mediji, u prvoj polovici srpnja posjetilo 165 tisuća turista manje nego lani u istom razdoblju.

Gari Cappelli ministar turizma
1 / 7
Brela imaju male, intimne plaže na predjelu od Vruje do Jakiruše, pitoreskne plažice na predjelu od Stomarice preko Šćita pa do Podrača, a imaju i najhvaljeniju plažu Makarske rivijere, poznatu Punta ratu, koju je američki časopis Forbes uvrstio među 10 najljepših plaža na svijetu, gdje zauzima visoko 6. mjesto, a 1. mjesto u Europi.
Anđelko Akrap Posljedica iseljavanja Traži se radnik: Zatvaraju se obrti, lokali i restorani jer u njima nema tko raditi

"Nisam zabrinut za brojke o kojim se ovih dana govori, ima li turista više ili manje", rekao je Cappelli, ističući da Opatija ide u dobrom smjeru, a to je da prvenstveno ima kvalitetu, a time i dobar financijski rezultat.

Takvu usmjerenost potvrđuje gradonačelnik Dujmić, navodeći da su ministru predstavljeni projekti i infrastrukturni radovi na ovom području, rekonstrukcije hotela kojima se povećava njihova kategorija, gradnja vila s bazenima na rivijeri i u zaleđu.  Naveo je da svi podržavaju kapitalne projekte izgradnje golfskog igrališta na području Mošćeničke Drage i žičare za Učku.

delta neretve Lovci na jegulje: Zmijolikoj ribi krv je otrovna

Direktorica opatijske Turističke zajednice Suzi Petričić istaknula je da opatijski turizam godinama bilježi rast, ulaže u kvalitetu postojećih i novih objekata. „Bez obzira na mali kapacitet, Opatija je lider u pred i postsezoni, zahvaljujući zdravstvenom turizmu i wellnessu, kongresnom turizmu i gastronomiji, rekla je.

Ministar Cappelli  ističe da se predstavljeni projekti i turistički razvoj opatijske rivijere podudaraju sa strategijom razvoja turizma Hrvatske.

Kolinda Grabar Kitarović Predsjednica u Umagu Grabar - Kitarović: Nedostatak radne snage u turizmu postaje ogroman problem

Naglasio je i kako je dolaskom u Opatiju želio dati podršku Ugostiteljsko-turističkoj školi, koja je proglašena jednim od centara kompetentnosti. To je velika stvar za Primorsko-goransku županiju i Opatiju, koja je to zaslužila s obzirom na fakultet i generacije djelatnika u turizmu i ugostiteljstvu, rekao je.

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

  • Tomisl:

    Neki gosti koje smo lani" oderali" nikad vise nece doci.

  • mislav22:

    Pazi ovoga, do jučer je jedva vodio općinu, a sada ga kradezeovci postavili na čelo ministarstva kojemu se turizam događa sam od sebe. Kada se pojave ovakve brojke on jednostavno ne zna kaj napraviti nego opet laprda stare političke fore ... prikaži još! gdje puno priča a ništa ne kaže.

  • generacija57:

    Samo ti povečavaj cijene,mene ni ovako nećete vidjeti.