Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Manje gostiju

Ministar Cappelli: Ne zabrinjavaju me brojke o broju turista

Gari Cappelli ministar turizma
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
24.07.2018.
u 19:22

Hrvatsku je u prvoj polovici srpnja posjetilo 165 tisuća turista manje nego lani u istom razdoblju

Ministar turizma Gari Cappelli poručio je iz Opatije kako ga ne brinu brojke o broju turista, te kako Hrvatska ima svoje tržište.

"Moramo nuditi kvalitetu i podizati cijene, a ne brojiti ima li dva gosta više ili manje“, rekao je ministar navodeći da, unatoč različitim informacijama, sada ima šest do sedam posto više gostiju nego prošle godine, dok je u protekle dvije godine ostvaren rast od 20 posto. "Susjedi se vraćaju, ne moramo se zabrinjavati. Hrvatska ima svoje tržište i uvijek će imati svoju kvalitetu“, poručio je Cappelli koji je Opatiju posjetio povodom Dana grada te se sastao s opatijskim gradonačelnikom Ivom Dujmićem i svim načelnicima općina liburnijske rivijere koji su mu predstavili projekt zajedničkog nastupa na turističkom tržištu.

Hrvatsku je, izvjestili su mediji, u prvoj polovici srpnja posjetilo 165 tisuća turista manje nego lani u istom razdoblju.

Gari Cappelli ministar turizma
1/7

"Nisam zabrinut za brojke o kojim se ovih dana govori, ima li turista više ili manje", rekao je Cappelli, ističući da Opatija ide u dobrom smjeru, a to je da prvenstveno ima kvalitetu, a time i dobar financijski rezultat.

Takvu usmjerenost potvrđuje gradonačelnik Dujmić, navodeći da su ministru predstavljeni projekti i infrastrukturni radovi na ovom području, rekonstrukcije hotela kojima se povećava njihova kategorija, gradnja vila s bazenima na rivijeri i u zaleđu.  Naveo je da svi podržavaju kapitalne projekte izgradnje golfskog igrališta na području Mošćeničke Drage i žičare za Učku.

Direktorica opatijske Turističke zajednice Suzi Petričić istaknula je da opatijski turizam godinama bilježi rast, ulaže u kvalitetu postojećih i novih objekata. „Bez obzira na mali kapacitet, Opatija je lider u pred i postsezoni, zahvaljujući zdravstvenom turizmu i wellnessu, kongresnom turizmu i gastronomiji, rekla je.

Ministar Cappelli  ističe da se predstavljeni projekti i turistički razvoj opatijske rivijere podudaraju sa strategijom razvoja turizma Hrvatske.

Naglasio je i kako je dolaskom u Opatiju želio dati podršku Ugostiteljsko-turističkoj školi, koja je proglašena jednim od centara kompetentnosti. To je velika stvar za Primorsko-goransku županiju i Opatiju, koja je to zaslužila s obzirom na fakultet i generacije djelatnika u turizmu i ugostiteljstvu, rekao je.

Ključne riječi

Komentara 9

TO
Tomisl
20:37 24.07.2018.

Neki gosti koje smo lani" oderali" nikad vise nece doci.

GE
generacija57
20:34 24.07.2018.

Samo ti povečavaj cijene,mene ni ovako nećete vidjeti.

MI
mislav22
23:34 24.07.2018.

Pazi ovoga, do jučer je jedva vodio općinu, a sada ga kradezeovci postavili na čelo ministarstva kojemu se turizam događa sam od sebe. Kada se pojave ovakve brojke on jednostavno ne zna kaj napraviti nego opet laprda stare političke fore gdje puno priča a ništa ne kaže.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije