Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posjet kini

Lorencin Wu Wenxuea upoznao s turističkim rezultatima Hrvatske

Lorencin u Kini
Ministarstvo turizma
09.04.2014.
u 10:23

Tijekom posjeta Pekingu, ministar turizma Darko Lorencin susreo se danas sa zamjenikom ravnatelja Uprave za turizam NR Kine Wu Wenxue-om kojem je također predstavio hrvatski turizam

Tijekom posjeta Pekingu, ministar turizma Darko Lorencin susreo se danas sa zamjenikom ravnatelja Uprave za turizam NR Kine Wu Wenxue-om kojeg je upoznao s turističkim rezultatima koje je Hrvatska ostvarila prošle godine i predstavio hrvatski turizam, priopćilo je Ministarstvo turizma. 

- Ministar Lorencin je naglasio kako su za uspješniju turističku suradnju potrebne direktne avionske linije, s čime se kineski domaćin složio i dodao kako Hrvatska mora u Kini pojačati svoju turističku promociju. Boljoj promociji svakako će pridonijeti tiskanje kataloga i brošura na kineskom jeziku, dok je u Hrvatskoj potrebno osigurati dovoljan broj turističkih vodiča koji znaju kineski jezik.

Ministar Lorencin je naglasio kako će se krajem godine organizirati studijsko putovanje za turoperatore i novinare iz Kine u Hrvatsku. Razgovaralo se i o kineskom zahtjevu da kineski jezik postane jedan od službenih jezika Svjetske turističke organizacije (UNWTO). Lorencin je naglasio kako je za to pitanje nadležno Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, međutim, da će preporučiti MVEP-u da s velikom pažnjom razmotri taj zahtjev- piše u priopćenju ministarstva. 

>> Lorencin u Šangaju privlači kineske ulagače

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije