Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obećavajući put u Kijev

Labud ulazi u najveći ukrajinski trgovački lanac?

labud
Foto: Igor Soban/PIXSELL
23.11.2016.
u 10:45

Velik je interes na tržištu Ukrajine za sireve, vina, panirane proizvode, a svoju suradnju žele povećati i Munja, Končar...

Za posjeta naših gospodarstvenika Ukrajini u organizaciji HGK tvrtka Labud susrela se s predstavnicima najvećeg tamošnjeg trgovačkog lanca Fozzy group koji je zainteresiran za privatnu marku sredstava za čišćenje u kućanstvu. Direktor Labuda Darko Knez kaže da je razgovor bio uspješan te da ovaj tjedan šalju ponudu. Fozzy group ima godišnji prihod od oko 1,8 milijardi eura i oko 600 trgovina.

Vlasnik Munje Ivan Miloloža na tom je tržištu prisutan više od 20 godina, nekada je radio godišnji promet od oko dva milijuna eura, u krizi je to stalo, a i ono što se napravi radi na osnovi povjerenja, ali cilj je pojačati suradnju. Isti cilj ima i Končar, koji tamo plasira elektroenergetsku opremu i ima u prosjeku godišnji izvoz od oko milijun eura, kaže čelnik tvrtke Darinko Bago. Vindija će pokušati plasirati sireve i panirani program, kaže savjetnik direktora Saša Vojnović.

Direktor Galeba Stjepan Pezo produljio je boravak u Ukrajini, širenje poslovanja vidi kroz franšize, joint venture..., ali i dogovara, rekao nam je, dovođenje gostiju u kamp u Omišu. I odvjetničke tvrtke pokušale su naći nišu u Ukrajini, koju ulaskom u EU čeka i provođenje energetske učinkovitosti.

– U Hrvatskoj smo ostvarili godišnje ciljeve obnove 3% ukupne površine javnih zgrada, a uspješan model želimo prenijeti državama koje imaju slično naslijeđe zalihe građevina – rekao nam je pravnik Josip Marohnić.  

>> S Plenkovićem u Ukrajinu po nove poslove ide i 60 hrvatskih tvrtki

Komentara 7

BA
barbarakepec
14:03 23.11.2016.

svaka cast to ja cjelo vrijeme govorim da treba predstavljati nase poizvode i poduzetnike po svijetu, jer ovo su rezultati kad to napravimo! bravo!

MM
mmkovac82
14:01 23.11.2016.

Čestitam Labudu na uspjehu. Zbog ovakvih stvari treba poduprijeti delegacije i nadam se da ćemo ih u budućnosti imati i više. Samo naprijed!

SA
sapientisat55
14:08 23.11.2016.

ovo je nadam se da pokazatelj da se stvari mijenjaju... napokon su naši poduzetnici najvažniji...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije